1. >Receptai
  2. >Šokoladinis avinžirnių pyragas

Šokoladinis avinžirnių pyragas

Lengvas
6 asmenims
45 minučių
Ingredientai
6 žmonėms
1 skardinės garuose ruoštų Bonduelle avinžirnių (425 ml)

100 g juodojo šokolado

80 g cukranendrių cukraus

80 ml pasirinkto aliejaus

70 g pilno grūdo miltų

60 ml medaus

25 g kakavos

5 kiaušiniai

2 a.š. kepimo miltelių

1 a.š. meduolių prieskonių
Ingredientai 6 porcijoms
1 skardinės garuose ruoštų Bonduelle avinžirnių (425 ml)

100 g juodojo šokolado

80 g cukranendrių cukraus

80 ml pasirinkto aliejaus

70 g pilno grūdo miltų

60 ml medaus

25 g kakavos

5 kiaušiniai

2 a.š. kepimo miltelių

1 a.š. meduolių prieskonių

Receptas pagamintas su

'Vapeur' avinžirniai
  1. Žingsnis 1
    Avinžirnius sutrinkite su visu esančiu skysčiu.
  2. Žingsnis 2
    Pridėkite kiaušinius, medų, cukrų ir aliejus. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
  3. Žingsnis 3
    Kitame inde, miltus sumaišykite su kakavos milteliais, meduolių prieskoniais ir kepimo milteliais.
  4. Žingsnis 4
    Sausus ingredientus sumaišykite su šlapiais. Gautą masę sudėkite į kepimo indą ir 35 minutes kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170°C.
  5. Žingsnis 5
    Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje su meduolių prieskoniais. Atvėsusį pyragą aptepkite šokoladu.
Leisk save nustebinti
Lengvas
Vidutinio sunkumo
Sudėtingas
< 15 Minučių
15 - 45 Minučių
45 m ir +
  • Vegetariškas „nachos“ užkandis su raudonosiomis pupelėmis ir kukurūzais

    Kai norisi lengvo ir gardaus užkandžio, kuris puikiai tiktų dalintis su draugais ar šeima, vegetariškas „nachos“ su raudonosiomis pupelėmis ir kukurūzais yra idealus pasirinkimas. Šiame patiekale susijungia traškūs „nachos“ su sočiomis raudonosiomis pupelėmis ir saldžiais kukurūzais, sukurdami malonų skonio kontrastą, kuris, tikime, nepaliks abejingų. Kiekvienas kąsnis atskleidžia sodrius ir pikantiškus priedus, kurie puikiai dera su sūriu ir švelniu padažu. Tai tobulas užkandis vakarėliui, filmų vakarui ar tiesiog jaukiam pasisėdėjimui namuose. Šis vegetariškas „nachos“ užkandis su raudonosiomis pupelėmis ir kukurūzais ne tik pamalonins skonio receptorius, bet ir nustebins savo maistingumu. Tad kviečiame jį išbandyti!

  • Meksikietiškas vegetariškas bowl‘as (dubuo)

    Kai norisi kažko spalvingo, maistingo ir nepaprastai skanaus, meksikietiškas vegetariškas bowl‘as (dubuo) gali būti puikus pasirinkimas, leidžiantis pasimėgauti autentiškais Meksikos virtuvės skoniais. Kiekvienas šio patiekalo kąsnis atskleidžia vis naują skonio sluoksnį. Švieži pomidorai, sultingi kukurūzai, baltymų kupinos pupelės ir kvapnūs prieskoniai sukuria pilnavertį bei subalansuotą patiekalą, kuris ne tik pamalonins jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks energijos visai dienai. Šis meksikietiškas vegetariškas bowl‘as yra idealus pasirinkimas tiek lengvai vakarienei, tiek pietums, kai norisi ko nors sveiko, bet kartu ir ypač gardaus. Be to, tai tobulas pavyzdys, atskleidžiantis, jog augalinė mityba gali būti turtinga ir pilna skonio.

  • Vegetariškas buritas su „Portobello“ grybu ir „čili“ pupelėmis

    Kai norisi patiekalo, apimančio augalinius produktus ir sodrų skonį, vegetariškas buritas su „Portobello“ grybu ir „čili“ pupelėmis gali būti idealus pasirinkimas. Šis receptas sujungia mėsingą „Portobello“ grybo tekstūrą su švelniai pikantiškomis „čili“ pupelėmis, leisdamas sukurti patiekalą, kuris patenkina net pačius reikliausius skonio receptorius. Kiekvienas kąsnis atskleidžia harmoningą daržovių, sūrio ir prieskonių derinį, įvyniotą į minkštą tortiliją. Šis vegetariškas buritas su „Portobello“ grybu ir „čili“ pupelėmis yra puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei, kai norisi kažko gardaus, sotaus ir kartu augalinio. Leiskite sau pasimėgauti skonių harmonija, kurioje vegetariški ingredientai atskleidžia visą savo potencialą.