Vegetariškas buritas su „Portobello“ grybu ir „čili“ pupelėmis
60 g konservuotų kukurūzų „Bonduelle“,
40 g konservuotų raudonųjų pupelių „Bonduelle“ „Vapeur“,
50 g konservuotų raudonųjų pupelių „čili“ padaže „Bonduelle“,
80 g ryžių,
120 g „Portobello“ grybų,
80 g čederio sūrio,
50 g pomidorų salsos,
50 g gvakamolės,
druskos, maltų juodųjų pipirų,
aliejaus.
60 g konservuotų kukurūzų „Bonduelle“,
40 g konservuotų raudonųjų pupelių „Bonduelle“ „Vapeur“,
50 g konservuotų raudonųjų pupelių „čili“ padaže „Bonduelle“,
80 g ryžių,
120 g „Portobello“ grybų,
80 g čederio sūrio,
50 g pomidorų salsos,
50 g gvakamolės,
druskos, maltų juodųjų pipirų,
aliejaus.
- Žingsnis 1švirkite ryžius. Grybus supjaustykite griežinėliais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Kepkite 8–10 min., kol apskrus. Pabarstykite druska ir pipirais
- Žingsnis 2Tortilijos centre dėkite ryžius, keptus „Portobello“ grybus, tarkuotą čederio sūrį, kukurūzus, garuose ruoštas raudonąsias pupeles ir raudonąsias pupeles „čili“ padaže, pomidorų salsą ir gvakamolę.
- Žingsnis 3Sukite: įdarą tvirtai apgaubkite apatine tortilijos dalimi, tuomet užlenkite šonus ir susukite į tvirtą suktinuką. Buritą šildykite įkaitintoje keptuvėje 3–5 min. iš visų pusių, kol tortilija lengvai apskrus. Štai ir viskas – vegetariškas buritas su „Portobello“ grybu ir „čili“ pupelėmis jau paruoštas. Skanaus!
Vegetariškas „nachos“ užkandis su raudonosiomis pupelėmis ir kukurūzais
Kai norisi lengvo ir gardaus užkandžio, kuris puikiai tiktų dalintis su draugais ar šeima, vegetariškas „nachos“ su raudonosiomis pupelėmis ir kukurūzais yra idealus pasirinkimas. Šiame patiekale susijungia traškūs „nachos“ su sočiomis raudonosiomis pupelėmis ir saldžiais kukurūzais, sukurdami malonų skonio kontrastą, kuris, tikime, nepaliks abejingų. Kiekvienas kąsnis atskleidžia sodrius ir pikantiškus priedus, kurie puikiai dera su sūriu ir švelniu padažu. Tai tobulas užkandis vakarėliui, filmų vakarui ar tiesiog jaukiam pasisėdėjimui namuose. Šis vegetariškas „nachos“ užkandis su raudonosiomis pupelėmis ir kukurūzais ne tik pamalonins skonio receptorius, bet ir nustebins savo maistingumu. Tad kviečiame jį išbandyti!
Meksikietiškas vegetariškas bowl‘as (dubuo)
Kai norisi kažko spalvingo, maistingo ir nepaprastai skanaus, meksikietiškas vegetariškas bowl‘as (dubuo) gali būti puikus pasirinkimas, leidžiantis pasimėgauti autentiškais Meksikos virtuvės skoniais. Kiekvienas šio patiekalo kąsnis atskleidžia vis naują skonio sluoksnį. Švieži pomidorai, sultingi kukurūzai, baltymų kupinos pupelės ir kvapnūs prieskoniai sukuria pilnavertį bei subalansuotą patiekalą, kuris ne tik pamalonins jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks energijos visai dienai. Šis meksikietiškas vegetariškas bowl‘as yra idealus pasirinkimas tiek lengvai vakarienei, tiek pietums, kai norisi ko nors sveiko, bet kartu ir ypač gardaus. Be to, tai tobulas pavyzdys, atskleidžiantis, jog augalinė mityba gali būti turtinga ir pilna skonio.
Ryžių salotos
Ryžių salotos – tai puikus pasirinkimas ieškantiems greito, maistingo ir gardaus patiekalo, kuris tinka tiek šventėms, tiek kasdienai. Sotus ryžių pagrindas puikiai dera su šviežių daržovių traškumu, aromatinga vištiena ir subtilaus skonio jogurtiniu padažu. Šios salotos su ryžiais yra lengvai paruošiamos ir suteikia daug galimybių eksperimentuoti pagal savo skonį ar turimus produktus. Išbandykite jas ir praturtinkite savo stalą spalvingu bei subalansuotu patiekalu!