Spagečiai su bolonijos padažu iš lęšių
4 asmenims
25 minučių
Ingredientai
4 žmonėms
1 skardinė (310 g) „Bonduelle“ lęšių
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 saliero stiebai
500 g vyšninių pomidorų
2 v. š. alyvuogių aliejaus
400 g spagečių
1 didelė skardinė pomidorų tyrės (140 g)
Parmezano arba kito tarkuoto sūrio
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 saliero stiebai
500 g vyšninių pomidorų
2 v. š. alyvuogių aliejaus
400 g spagečių
1 didelė skardinė pomidorų tyrės (140 g)
Parmezano arba kito tarkuoto sūrio
Ingredientai 4 porcijoms
1 skardinė (310 g) „Bonduelle“ lęšių
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 saliero stiebai
500 g vyšninių pomidorų
2 v. š. alyvuogių aliejaus
400 g spagečių
1 didelė skardinė pomidorų tyrės (140 g)
Parmezano arba kito tarkuoto sūrio
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 saliero stiebai
500 g vyšninių pomidorų
2 v. š. alyvuogių aliejaus
400 g spagečių
1 didelė skardinė pomidorų tyrės (140 g)
Parmezano arba kito tarkuoto sūrio
- Žingsnis 1Susmulkinkite svogūną. Smulkiai sukapokite česnaką. Supjaustykite saliero stiebus griežinėliais. Perpjaukite pomidorus per pusę.
- Žingsnis 2Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Apkepkite svogūną su česnaku ir salieru (3 min). Sudėkite pomidorus ir kepkite 8 min, kol išsiskirs sultys.
- Žingsnis 3Išvirkite spagečius pagal pakuotės instrukciją (nepervirkite). Lęšius nuplaukite ir gerai nuvarvinkite.
- Žingsnis 4Į daržoves įmaišykite pomidorų tyrę. Įpilkite 150 ml vandens ir užvirkite. Sumažinkite ugnį, suberkite lęšius ir virkite padažą 5 min ant mažos ugnies.
- Žingsnis 5Sudėkite spagečius. Sumaišykite spagečius su lęšių padažu. Pagardinkite druska ir pipirais. Paskirstykite spagečius į 4 lėkštes ir patiekite su sūriu.
- Žingsnis 6Jei mėgstate aštriau, kartu su daržovėmis apkepinkite 1 smulkiai pjaustytą aitriąją papriką (be sėklalizdžio).
- Žingsnis 7Variantas su mėsa: Naudokite 1 skardinę (160 g) lęšių ir kartu su daržovėmis apkepkite 150 g maltos jautienos. Pomidorus sudėkite tik tada, kai malta jautiena jau bus sutrupėjusi. Veganiškas variantas: Patiekite spagečius su augaliniu sūriu.
Leisk save nustebinti
Lengvas
Vidutinio sunkumo
Sudėtingas
< 15 Minučių
15 - 45 Minučių
45 m ir +
Falafeliai su lęšiais
Falafeliai su lęšiais – tiems, kurie nebijo eksperimentuoti ir nori atrasti naujų skonių pasaulį.
Lęšių sriuba
Atraskite naujus skonius su Bonduelle lęšių sriuba. Greitai paruošiamas ir itin gardus patiekalas puikiai tiks pavaišinti vakarienei atvykusius svečius arba nustebinti namiškius. Nors sriuba su lęšiais neretai vegetariška, ji yra itin soti – lęšiai turi labai daug baltymų, todėl puikiai atstoją mėsą. Tiesa, visuomet galite pagardinti patiekalą ir mėgstamos mėsos gabalėliais. Taigi, kaip greitai paruošti maistingą sriubą?
Lazanija su jautiena ir lęšiais
Mažiau mėsos, daugiau daržovių! O jei tokiu principu padarytumėme lazaniją? Mažiau riebalų, daugiau baltymų bei skaidulų.. nuostabaus skonio!
Taip pat atrask...