Lazanija su jautiena ir lęšiais
Mažiau mėsos, daugiau daržovių! O jei tokiu principu padarytumėme lazaniją? Mažiau riebalų, daugiau baltymų bei skaidulų.. nuostabaus skonio!
Lengvas
4 asmenims
45 minučių
Ingredientai












Ingredientai
4 žmonėms
8 virti lazanijos lakštai
200g maltos jautienos
300g Bonduelle garuose ruoštų lęšių
600ml pomidorų pastos
1 raudonas arba baltas svogūnas
1 skiltelė česnako
1 lauro lapas
2 stiklainiai rikotos, po 250 g
200ml grietinėlės
2 valg. š. aliejaus (saulėgrąžų, alyvuogių)
100 g tarkuoto sūrio
1 gabalėlis sviesto
Smulkios druskos, šviežiai maltų pipirų
Patiekti: žalios salotos
200g maltos jautienos
300g Bonduelle garuose ruoštų lęšių
600ml pomidorų pastos
1 raudonas arba baltas svogūnas
1 skiltelė česnako
1 lauro lapas
2 stiklainiai rikotos, po 250 g
200ml grietinėlės
2 valg. š. aliejaus (saulėgrąžų, alyvuogių)
100 g tarkuoto sūrio
1 gabalėlis sviesto
Smulkios druskos, šviežiai maltų pipirų
Patiekti: žalios salotos
Ingredientai 4 porcijoms
8 virti lazanijos lakštai
200g maltos jautienos
300g Bonduelle garuose ruoštų lęšių
600ml pomidorų pastos
1 raudonas arba baltas svogūnas
1 skiltelė česnako
1 lauro lapas
2 stiklainiai rikotos, po 250 g
200ml grietinėlės
2 valg. š. aliejaus (saulėgrąžų, alyvuogių)
100 g tarkuoto sūrio
1 gabalėlis sviesto
Smulkios druskos, šviežiai maltų pipirų
Patiekti: žalios salotos
200g maltos jautienos
300g Bonduelle garuose ruoštų lęšių
600ml pomidorų pastos
1 raudonas arba baltas svogūnas
1 skiltelė česnako
1 lauro lapas
2 stiklainiai rikotos, po 250 g
200ml grietinėlės
2 valg. š. aliejaus (saulėgrąžų, alyvuogių)
100 g tarkuoto sūrio
1 gabalėlis sviesto
Smulkios druskos, šviežiai maltų pipirų
Patiekti: žalios salotos
- Žingsnis 1Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C. Svogūną ir česnaką nulupkite ir susmulkinkite. Apkepkite juos aliejuje. Sudėkite mėsą, keletą minučių pakepinkite. Sudėkite lęšius. Išmaišykite, tada sudėkite pomidorų pastą.
- Žingsnis 2Kol jautienos pomidorų padažas ir lęšiai verda 6–7 minutes, paruoškite baltąjį padažą. Dubenyje sumaišykite rikotą, grietinėlę, druską ir pipirus.
- Žingsnis 3Sviestu ištepto indo dugną uždenkite 2 lazanijos lakštais. Uždenkite puse jautienos-lęšių pomidorų padažo. Uždenkite lazanijos sluoksniu, tada baltuoju padažu.
- Žingsnis 4Toliau keiskite sluoksnius, kol susinaudos visos sudedamosios dalis. Gardinkite tarkuotu sūriu.
- Žingsnis 5Kepkite 30 minučių, kol lazanija taps auksinės spalvos. Patiekite karštą su pasirinktomis žaliosiomis salotomis.
Taip pat atrask...