Šepardo pyragas su salieru ir morkomis
Ingredientai











500 g šviežių salierų;
4 kiaušinių;
50 ml grietinėlės;
1 svogūno;
1 skiltelės česnako;
600 g maltos jautienos;
1 skardinės pomidorų tyrės;
lauro lapų;
čiobrelių;
žaliųjų salotų;
druskos ir pipirų.
500 g šviežių salierų;
4 kiaušinių;
50 ml grietinėlės;
1 svogūno;
1 skiltelės česnako;
600 g maltos jautienos;
1 skardinės pomidorų tyrės;
lauro lapų;
čiobrelių;
žaliųjų salotų;
druskos ir pipirų.
- Žingsnis 1Nuskuskite morkas, salierus ir supjaustykite juos smulkiais kubeliais. Į pasūdytą ir verdantį vandenį suberkite daržoves ir virkite apie 30 min, kol šios suminkštės.
- Žingsnis 2Daržovėms išvirus, jas nukoškite ir sutrinkite kartu su kiaušiniais, grietinėle. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Žingsnis 3Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepkite jautieną kartu su smulkintu svogūnu ir česnaku.
- Žingsnis 4Į mėsos masę įpilkite 3 valgomuosius šaukštus pomidorų tyrės ir šiek tiek vandens. Pagardinkite lauro lapais ir čiobreliais. Viską troškinkite apie 10 minučių.
- Žingsnis 5Į kepimui skirtą indą sudėkite mėsos masę, o ant viršaus dėkite daržovių tyrės sluoksnį. Viršų galite pabarstyti sūriu.
- Žingsnis 6Kepimo indą dėkite į orkaitę ir kepkite pyragą 200 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių, kol viršutinis daržovių sluoksnis gražiai apskrus.
Kario makaronai su pupelėmis ir daržovėmis
Daržovių patiekalai gali išties nustebinti. Pupelės ir makaronai gali pasirodyti nesuderinama kombinacija, tačiau šiame recepte jie puikiai tinka. Pasitikėkite „Bonduelle“ ir likite nustebinti!
Avokado skrebutis su brokoliais
Negalite įsivaizduoti ryto be sumuštinio? Tuomet turime pasiūlymą! Brokoliai ir avokadas – puiki kombinacija. Avokado skrebutis su brokoliais jus tikrai nustebins ir garantuos puikią dienos pradžią.
Bulvių salotos
Bulvių salotos – lengvas ir greitai pagaminamas patiekalas, kurio pagrindą sudaro virtos bulvės. Egzistuoja daugybė salotų variacijų, todėl šį patiekalą kiekvienas gali lengvai pritaikyti pagal savo skonį ar mitybos poreikius. Bulvių salotas galima tiekti kaip lengvą užkandį, garnyrą ar net pagrindinį patiekalą. Išbandykite ir atraskite labiausiai patinkantį variantą.