Bulvių salotos
Bulvių salotos – lengvas ir greitai pagaminamas patiekalas, kurio pagrindą sudaro virtos bulvės. Egzistuoja daugybė salotų variacijų, todėl šį patiekalą kiekvienas gali lengvai pritaikyti pagal savo skonį ar mitybos poreikius. Bulvių salotas galima tiekti kaip lengvą užkandį, garnyrą ar net pagrindinį patiekalą. Išbandykite ir atraskite labiausiai patinkantį variantą.
Lengvas
5 asmenims
20 minučių
10 minučių
Ingredientai
5 žmonėms
½ pakuotės Bonduelle žirnelių (425 ml)
0,5 kg salotinių bulvių;
3 kupinų šaukštų majonezo;
1 šaukšto garstyčių;
šlakelio acto;
3 kietai virtų kiaušinių;
2 marinuotų agurkų;
2 morkų;
¼ saliero stiebo;
1 skiltelės česnako;
druskos ir pipirų.
Ingredientai 5 porcijoms
½ pakuotės Bonduelle žirnelių (425 ml)
0,5 kg salotinių bulvių;
3 kupinų šaukštų majonezo;
1 šaukšto garstyčių;
šlakelio acto;
3 kietai virtų kiaušinių;
2 marinuotų agurkų;
2 morkų;
¼ saliero stiebo;
1 skiltelės česnako;
druskos ir pipirų.
- Žingsnis 1Išvirkite bulves su lupenomis pasūdytame vandenyje apie 12 minučių. Leiskite joms atvėsti, tada nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
- Žingsnis 2Salierą, agurkus ir morkas supjaustykite norimo dydžio kubeliais ir apvirkite juos pasūdytame vandenyje apie 7 minutes. Susmulkinkite česnako galvutę ir, likus kelioms sekundėms, įmeskite į verdančių daržovių puodą. Išvirusias daržoves atvėsinkite.
- Žingsnis 3Supjaustytas ir atvėsusias bulves bei daržoves perkelkite į dubenį. Viską pagardinkite druska, pipirais, įpilkite acto, įdėkite garstyčių, majonezo ir švelniai, kruopščiai išmaišykite.
- Žingsnis 4Į salotų dubenį sudėkite pjaustytus kiaušinius ir žirnelius. Vėl viską kruopščiai išmaišykite.
- Žingsnis 5Salotas galite pagardinti susmulkinta laiškinių česnakų sauja.
Taip pat atrask...