Pinterest

Morkainis

Ar kada pagalvojote, kad dešrainis gali būti vegetariškas, spalvingas ir sotus? Morkainis – tai būtent toks patiekalas. Švelnios, saldžios ir sultingos morkos, aromatingi kepti svogūnai ir gaivios daržovės kartu su gardžiu padažu sukuria tokį skonių derinį, kad pamiršite apie tradicinę versiją. Šis lengvas patiekalas puikiai tinka pietums ar vakarienei, kai norisi kažko greito ir kartu gardaus. Daržovių receptai kaip šis ne tik suteikia lėkštei spalvų ir tekstūros, bet ir praturtina ją vitaminais. Be to, morkainis puikiai tinka tiek vegetarams, tiek tiems, kurie nori įtraukti daugiau daržovių į kasdienę mitybą. Paruošti Morkainį paprasta – vos keli žingsniai ir spalvingas, sultingas dešrainis jau pasiruošęs būti patiektas ant stalo. Eksperimentuokite su savo mėgstamomis daržovėmis, pridėkite salotų ar agurkų, ir kiekvieną kartą gausite naują, įdomų skonių derinį.
Lengvas
4 asmenims
30 minučių

Ingredientai

Ingredientai
4 žmonėms
4 morkos

4 dešrainių bandelės

50ml sojos padažo

1 v.š. medaus

1 v.š. pomidorų pastos

1 svogūnas

Saulėgrąžų aliejus
Ingredientai 4 porcijoms
4 morkos

4 dešrainių bandelės

50ml sojos padažo

1 v.š. medaus

1 v.š. pomidorų pastos

1 svogūnas

Saulėgrąžų aliejus
  1. Žingsnis 1
    Nulupkite morkas ir supjaustykite jas taip, kad lengvai tilptų į dešrainių bandelę. Suapvalinkite galus, kad vegetariškas dešrainis būtų patrauklus ir patogus valgant.
  2. Žingsnis 2
    Didesnėje keptuvėje užvirkite 150 ml vandens, įpilkite 50 ml sojų padažo, 1 šaukštą medaus ir 1 šaukštą pomidorų pastos. Tai sukurs aromatingą padažą, puikiai tinkantį šiam receptui.
  3. Žingsnis 3
    Į padažą sudėkite morkas ir kepkite jas, kol taps auksinės spalvos, bet išlaikys traškią tekstūrą – taip patiekalas išliks sotus, bet lengvas.
  4. Žingsnis 4
    Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį su trupučiu saulėgrąžų aliejaus. Nusausinkite ant popierinio rankšluosčio, kad svogūnai būtų traškūs – puikus priedas jūsų vegetariškam dešrainiui.
  5. Žingsnis 5
    Į dešrainių bandeles dėkite pasirinktas daržoves – salotas, agurkus ar kitus mėgstamus ingredientus. Tai padės sukurti spalvingą ir maistingą lėkštę.
  6. Žingsnis 6
    Ant daržovių dėkite po vieną morką, gardinkite garstyčiomis ir pomidorų padažu. Pabarstykite traškiais keptais svogūnais ir mėgaukitės sultingu, sveiku lengvu patiekalu, kuris idealiai tinka pietums ar vakarienei.
Leisk save nustebinti
Lengvas
Vidutinio sunkumo
Sudėtingas
< 15 Minučių
15 - 45 Minučių
45 m ir +
  • Vegetariškos tortilijos

    Vegetariškos tortilijos

    Tortilijos – tai visame pasaulyje sparčiai populiarėjantis meksikietiškas patiekalas. Šiandien tortilijų receptai kuriami iš skirtingų maisto produktų ir gardinami savitais prieskoniais. Dairotės greitai paruošiamo, ryškaus skonio recepto? Siūlome išbandyti lengvai pagaminamą vegetariškos tortilijos versiją. Jei norisi patiekalo su mėsa, į ingredientų sąrašą galite įtraukti, pavyzdžiui, maltą jautieną. Patiekalai iš tortilijų – smagi ir skani idėja draugų vakarėliui ar šeimos savaitgaliui. Taigi, kaip tinkamai pasiruošti?

  • Avokado skrebutis su brokoliais

    Avokado skrebutis su brokoliais

    Negalite įsivaizduoti ryto be sumuštinio? Tuomet turime pasiūlymą! Brokoliai ir avokadas – puiki kombinacija. Avokado skrebutis su brokoliais jus tikrai nustebins ir garantuos puikią dienos pradžią.

  • Itališkas užkandis „Bruschetta“

    Itališkas užkandis „Bruschetta“

    Užkandžiai jums neatsiejama dienos dalis? Tuomet kartu su „Bonduelle“ nukeliaukite į Italiją pasigamindami itališką užkandį „bruschetta“.