1. >Receptai
  2. >Įdarytos paprikos

Įdarytos paprikos

Paprikos – tai ne tik spalvingas ir gaivus akcentas įvairiuose patiekaluose, bet ir puikus sveikatai naudingų medžiagų šaltinis. Jose gausu vitamino C, kuris stiprina imuninę sistemą, skatina kolageno gamybą ir padeda mūsų kūnui kovoti su laisvaisiais radikalais. Be to, paprikose daug B grupės vitaminų ir kalio, kurie svarbūs mūsų širdies sveikatai ir bendrai savijautai. Skonio prasme paprikos dera su įvairiais ingredientais, o jų sodri spalva padeda patiekalui tapti ne tik skaniu, bet ir vizualiai patraukliu. Įdarytos paprikos, keptos orkaitėje – tai puikus receptas, padėsiantis paįvairinti šeimos vakarienes, be to, tinkantis ir vegetarams. Maistinga, gardu ir sotu!
Lengvas
2 asmenims
70 minučių
Ingredientai
2 žmonėms
1 skardinės „Bonduelle“ kukurūzų;

2 paprikų (pasirinktos spalvos);

1 pakelio ryžių;

1 indelio maskarponės;

1 svogūno;

Keleto česnako skiltelių;

Alyvuogių aliejaus;

Druskos ir pipirų.
Ingredientai 2 porcijoms
1 skardinės „Bonduelle“ kukurūzų;

2 paprikų (pasirinktos spalvos);

1 pakelio ryžių;

1 indelio maskarponės;

1 svogūno;

Keleto česnako skiltelių;

Alyvuogių aliejaus;

Druskos ir pipirų.
  1. Žingsnis 1
    Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, vadovaudamiesi ant pakuotės nurodytomis instrukcijomis. Nukoškite ir palikite atvėsti.
  2. Žingsnis 2
    Nupjaukite paprikų viršutinę dalį, išimkite jų sėklas ir pertvaras, palikdami sveikas išorines dalis. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
  3. Žingsnis 3
    Keptuvėje arba puode įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Sudėkite susmulkintus svogūnus ir česnaką, kepkite ant vidutinės kaitros, kol svogūnai taps skaidrūs ir suminkštės.
  4. Žingsnis 4
    Į keptuvę / puodą su svogūnais ir česnaku sudėkite virtus ryžius ir nusausintus kukurūzus iš skardinės. Gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Kepkite dar keletą minučių, kad visi ingredientai gerai susimaišytų ir įgautų aromatą.
  5. Žingsnis 5
    Atvėsusį mišinį šaukštu sudėkite į paruoštas paprikas. Būkite dosnūs – mišinio turėtų būti pakankamai, kad paprikos gražiai prisipildytų.
  6. Žingsnis 6
    Uždėkite ant įdarytų paprikų po tris šaukštus maskarponės sūrio ir įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus.
  7. Žingsnis 7
    Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Paruoštas įdarytas paprikas dėkite į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi arba lengvai pateptą aliejumi. Kepkite apie 30 min., kol įdarytos paprikos taps minkštos, o jų viršus gražiai apskrus.
  8. Žingsnis 8
    Išėmę paprikas iš orkaitės, palaukite kelias minutes, kad jos šiek tiek atvėstų, ir tada patiekite. Šios keptos, įdarytos paprikos su sūriu puikiai tiks tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip šiltas užkandis.
Leisk save nustebinti
LengvasVidutinio sunkumoSudėtingas
< 15 Minučių15 - 45 Minučių45 m ir +
Apibūdinimas
  • Meksikietiškos tortilijos

    „Bonduelle“ receptai pietums privers suabejoti, kokioje šalyje ragaujate savo maistą! Šį kartą ant jūsų stalo – tikros meksikietiškos tortilijos.

  • Čili troškinys

    Raudonosios pupelės tinka daugumoje patiekalų, tačiau čili troškinys be jų sunkiai įsivaizduojamas. ...

  • Daržovių apkepas

    Daržovės – tai ne tik gardus ir spalvingas patiekalų akcentas, bet ir nepakeičiamas vitaminų, minera...

Skaniausios įdarytos paprikos orkaitėje: papildomi patarimai

Keletas papildomų patarimų, kad šios įdarytos paprikos su ryžiais, kukurūzais ir maskarponės sūriu gautųsi nepriekaištingai:

  • Kokias paprikas rinktis? Rinkitės tvirtas, sodrios spalvos paprikas, nes jos geriau išlaiko formą kepant.
  • Kaip kepti įdarytas paprikas? Rekomenduojame naudoti keraminį arba stiklinį kepimo indą, kuris tolygiai paskirsto šilumą, užtikrindamas, kad paprikos, įdarytos sūriu, ryžiais ir kukurūzais, iškeptų vienodai. Įdėjus paprikas į paruoštą indą, svarbu palikti pakankamai vietos tarp jų, kad karštas oras galėtų laisvai cirkuliuoti, užtikrindamas tolygų kepimą.
  • Kiek laiko kepti įdarytas paprikas? Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo paprikų dydžio ir norimo minkštumo. Paprastai pakanka 30 min., kad įdaryta paprika orkaitėje taptų minkšta, tačiau neištižtų. Jei mėgstate traškesnes paprikas, kepkite šiek tiek trumpiau.
  • Kaip išlaikyti drėgmės balansą? Tam, kad įdarytos paprikos be mėsos nebūtų per sausos, įsitikinkite, kad naudojate pakankamai maskarponės sūrio. Jis suteikia įdarui kremiškumo ir padeda išlaikyti drėgmę. Jei norite dar sultingesnio patiekalo, ant įdarytų paprikų galite uždėti šiek tiek pomidorų padažo arba šviežių pomidorų griežinėlių, prieš jas kepdami.

Mėgaukitės gardžiais, maistingais ir spalvingais pietumis ar vakariene, kurių pagrindinis akcentas – šios nuostabios įdarytos paprikos vegetarams ir ne tik!