Čili troškinys
1 skardinė Bonduelle raudonųjų pupelių
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
2 raudonosios paprikos
2 čili paprikos
600 g maltos mėsos
300 g pomidorų padažo
400 ml sultinio
2 v.š. alyvuogių aliejaus
2 v.š. nesaldžios plaktos grietinėlės garnyrui
Druskos ir pipirų
1 skardinė Bonduelle raudonųjų pupelių
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
2 raudonosios paprikos
2 čili paprikos
600 g maltos mėsos
300 g pomidorų padažo
400 ml sultinio
2 v.š. alyvuogių aliejaus
2 v.š. nesaldžios plaktos grietinėlės garnyrui
Druskos ir pipirų
- Žingsnis 1Konservuotus Bonduelle kukurūzus ir pupeles nusausinkite.
- Žingsnis 2Raudonąsias paprikas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais.
- Žingsnis 3Aitriąsias paprikas nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
- Žingsnis 4Svogūną ir česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
- Žingsnis 5Į įkaitintą indą su aliejumi suberkite aštriąsias paprikas, svogūną, česnaką ir kelias minutes pakepkite.
- Žingsnis 6Į keptuvę ar puodą sudėkite maltą mėsą ir viską kepkite kol ši apskrus.
- Žingsnis 7Kai mėsa iškeps, supilkite pomidorų padažą, sultinį ir suberkite raudonąsias paprikas. Viską troškinkite 25 minutes ant mažos ugnies.
- Žingsnis 8Sudėkite kukurūzus, pupeles, pagardinkite patiekalą druska bei pipirais. Viską patroškinkite dar 5 minutes. Patiekite su grietinėle, mėgstamomis žolelėmis, skrudinta duonele.
Čili troškinys – naudingi patarimai gaminantiems
Rekomenduojame viską gaminti viename inde, kad čili troškinys kuo geriau įsisavintų visų ingredientų skonius, kvapus. Mėsos pasirinkimas priklauso nuo jūsų, tačiau norintiems pasigaminti tikrą meksikietišką patiekalą patariama rinktis maltą jautieną. Geriausia naudoti jautienos sultinį, bet galimos ir kitos alternatyvos: kiaulienos, vištienos, daržovių sultiniai. Pjaustant svogūną kaupiasi ašaros akyse? Pasinaudoję šiais patarimais, išvengsite perštinčių, raudonų akių.
Troškinio aštrumą reguliuokite pagal savo poreikius. Jeigu naudojate raudonąsias pupeles čili padaže, galite dėti mažiau aštrios paprikos. Visgi, jeigu nutiko taip, kad troškiniui trūksta ugnelės, viską galima lengvai pataisyti. Taip, net ir pačioje gamybos procesų pabaigoje. Tiesiog pridėkite daugiau aitriosios paprikos ar prieskonių.
Jeigu namuose neturite grietinėlės, vietoj jos galite naudoti grietinę. Aštrų troškinį patiekti galima tiek vieną, tiek kartu su virtų ryžių garnyru. Aštrus troškinys taip pat gali būti serviruojamas kaip užkandis su traškiomis duonelėmis. Liko daugiau troškinio? Kitą dieną pasigaminkite tortilijos suktinukus.
Meksikietiška virtuvė
Čili troškinio receptas yra vienas labiausiai paplitusių meksikietiškų patiekalų visame pasaulyje. Meksikietiška virtuvė pasižymi savo aromatų įvairove ir spalvingu patiekalų dekoravimu. Kukurūzai ir pupelės jau nuo senų laikų buvo vieni dažniausiai meksikiečių naudojamų ingredientų. Iš jų taip pat galima pasigaminti spalvingas meksikietiškas salotas.
Meksikietiška virtuvė išsiskiria savo aštrių prieskonių įvairove. Daugelyje receptų naudojami aitrieji pipirai, paprikos, česnakai, svogūnai, taip pat ir raudonėlis, kmynai, kalendra. Geriausia dalis ta, kad originalus čili troškinio receptas gali būti lengvai pritaikomas pagal kiekvieno individualų skonį.
Čili troškinys nukels į spalvingosios Meksikos gatves. Nustebinkite svečius, šeimos narius ar draugus sočiu ir gardžiu meksikietišku troškiniu. Keliauti po įvairias užsienio virtuves kartu su Bonduelle – paprasta!




.webp)







