Ryžių salotos
100 g ryžių;
druskos ir pipirų;
150 g vištienos krūtinėlės;
kario prieskonių;
2 v. š. aliejaus kepimui;
2 pomidorų;
1 agurko.
PADAŽUI:
1 česnako skiltelės;
150 g natūralaus jogurto;
50 g majonezo;
citrinų sulčių;
druskos ir pipirų.
100 g ryžių;
druskos ir pipirų;
150 g vištienos krūtinėlės;
kario prieskonių;
2 v. š. aliejaus kepimui;
2 pomidorų;
1 agurko.
PADAŽUI:
1 česnako skiltelės;
150 g natūralaus jogurto;
50 g majonezo;
citrinų sulčių;
druskos ir pipirų.
- Žingsnis 1Ryžius išvirkite.
- Žingsnis 2Vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais, pagardinkite druska, pipirais ir kario prieskoniais. Ją iškepkite.
- Žingsnis 3Pomidorus ir agurkus supjaustykite kubeliais.
- Žingsnis 4Raudonąsias pupeles nusausinkite. Visus ingredientus sumaišykite.
- Žingsnis 5Paruoškite padažą: sutrinkite česnako skiltelę ir sumaišykite su kitais padažo ingredientais. Pagardinkite juo salotas. Štai ir viskas – gardžios, sočios ir maistingos ryžių salotos su pupelėmis ir vištiena jau paruoštos. Mėgaukitės jomis su šeima ar draugais ir kurkite ypatingas akimirkas kartu!
Itališkas užkandis „Bruschetta“
Užkandžiai jums neatsiejama dienos dalis? Tuomet kartu su „Bonduelle“ nukeliaukite į Italiją pasigamindami itališką užkandį „bruschetta“.
Tradicinis čili troškinys
Tikriausiai daugelis sutiktų, kad būna dienų, kai prie puodų ilgai stovėti nesinori. Todėl čili troškinys su „Bonduelle“ pupelėmis čili padaže – gardus patiekalas greitai vakarienei ar pietums. Paruošimas tetruks 20 minučių!
Meksikietiški „tacos“ su plėšyta kiauliena carnitas
Kai oras dvelkia vasaros šiluma, tikriausiai nėra geresnio būdo praleisti laiką su šeima ir draugais, nei dalinantis gardžiais, aromatingais patiekalais po atviru dangumi. Vienas tokių galėtų būti meksikietiški „tacos“ su plėšyta kiauliena, dar kitaip žinoma kaip „carnitas“, kurie leidžia pajusti Meksikos virtuvės autentiškumą ir šilumą. „Carnitas“ – tai tradicinis meksikietiškas patiekalas, kilęs iš Centrinės Meksikos regiono, kur kiauliena lėtai verdama savo sultyse su įvairiais prieskoniais, kol tampa itin minkšta ir aromatinga. Leiskite šiam receptui tapti jūsų vasaros (ir ne tik) žvaigžde, sukuriančia ne tik skanias akimirkas, bet ir nepamirštamus prisiminimus.
Ryžių salotos: galimos variacijos
Štai kelios variacijos, kurias galite išbandyti, jei norisi kiek kitokių skonių:
- Vegetariškas variantas. Jei norite lengvesnio ar augalinio varianto, vištieną galite pakeisti virtomis arba keptomis daržovėmis, pavyzdžiui, cukinijomis, brokoliais ar paprikomis. Papildomai galite įmaišyti „Bonduelle“ kukurūzų ar žaliųjų žirnelių, kad patiekalas būtų dar spalvingesnis.
- Veganiškas variantas. Pakeiskite jogurtinį padažą alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių padažu, o vištieną – keptais avinžirniais arba tofu. Taip sukursite patiekalą, kuris puikiai tiks veganams.
- Su jūros gėrybėmis. Vietoje vištienos galite naudoti keptas krevetes arba rūkytą lašišą. Šis derinys puikiai tiks ieškantiems labiau šventinio ar gurmaniško varianto. Padažą galite papildyti šlakeliu citrinų sulčių arba krapais.
- Egzotiškas variantas. Norėdami suteikti šioms salotoms egzotiško skonio, galite į jas įmaišyti šviežio ananaso, mango gabalėlių ar granatų sėklų.
Šios ryžių salotų variacijos suteikia galimybę eksperimentuoti ir atrasti naujus skonius. Taigi, pasitelkite kūrybiškumą ir sukurkite savo unikalų derinį!