Kepta, virta, marinuota, ar netgi žalia: žuvis visada skani! Lašiša, ešerys, sardinės, skonis kiekvienam norui. Bet ką galite valgyti kartu su žuvimi? Štai 5 idėjos, kaip galima pakeisti ryžius, bulves ar makaronus.
Troškinys. Sunku įsivaizduoti vasarą be jo. Troškinys suvienija visas vasarines daržoves: pomidorus, cukinijas, baklažanus, paprikas, česnakus ir svogūnus! Sekmės paslaptis? Apkepkite alyvuogių aliejuje visas daržoves atskirai, tada troškinkite ant silpnos ugnies su čiobreliu, lauro lapu ar rozmarinu. Troškinį galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą ir tai yra puikus garnyras "grilintai" ar keptai žuviai.
Košė. Bulvių, taip.. bet ne tik. Morkų, brokolių, salierų ar cukinijų yra skanios sutrintos. Namų gamybos ar paiimtos iš šaldiklio, galima atrasti gausybę skonių, kurie puikiai tinka prie keptos žuvies. Jei liko maisto likučių, sutrinkite žuvį kartu su daržovėmis ir galite pagaminti pyragą. Du patiekalai vienu paruošimu... kas gali būti geriau?
Troškintos daržovės. Supjaustykite morkas, salierus, pomidorus, cukinijas, baklažanus ir įvairias kitas daržoves ir sudėkite į didelį indą. Užpilkite trupučiu aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais, kepkite ją pagal poreikį - nuo 15 iki 30 minučių. Tada sudėkite žuvį ant daržovių ir kepkite toliau. Nepamirškite pridėti česnako pagardinimui.