Pievagrybiai ypatingi tuo, kad juose yra daug ląstelienos, vitamino D, E, PP ir B grupės vitaminų, o taip pat geležies, kalio, fosforo ir cinko. Čia praktiškai nėra cukrų ar riebalų, todėl jie gali būti vartojami laikantis dietos. Verta paminėti, kad jie turi daugiau B grupės vitaminų nei kitos šviežios daržovės. Šie grybai – idealus vitamino B2 šaltinis. Kuo tai gerai? Žmonės, kenčiantys nuo migrenos ar didelio nuovargio, vartodami juos gali sumažinti pasikartojančius galvos skausmus!
Ar žinojai, kad tai – plačiausiai auginami grybai visame pasaulyje? Juos mėgsta dauguma žmonių, o receptuose jie įkomponuojami labai lengvai! Patarimas juos ruošiant: nulupk pievagrybių kepurėlių odelę, visus gerai nuplauk, supjaustyk kaip nori arba palik nepjaustytus, jei pievagrybiai maži. Tada juos kepink neuždengtoje keptuvėje su trupučiu sviesto arba aliejaus. Kai iš jų išsiskirs sultys, uždenk ir dar apkepink. Tai tobulas patiekalų garnyras.