Ji priklauso bastutinių (lot. Brassicaceae) šeimos augalų rūšiai. Garžgarsčių stiprus skonis atkeliauja iš turimų izotiocianatų, skatinančių apetitą ir virškinimą. Mūsų valgoma salota turi laukinį pusbrolį, augantį šiltesniuose kraštuose (tokiuose kaip pietų Prancūzija), tačiau plačiau vartojama naminė pasižymi švelnesniu, ne tokiu intensyviu skoniu. Valgomoji rukola – vitaminų B9 ir C šaltinis, joje taip pat daug kalcio, todėl tai puiki salota kasdieniam vartojimui. Beje, aliejus, išgaunamas iš rukolos, naudojamas ir kosmetikoje!

Auginimas sode

Šis augalas skinasi kelią į karalienės sostą mūsų virtuvėje! Kuo toliau, tuo daugiau žmonių šią salotą įsimyli ir įtraukia į kasdienius patiekalus. Ją užauginti nėra sunku, reikia tik trupučio priežiūros ir kantrybės. Jos nemėgsta karščio ir tiesioginių saulės spindulių, todėl patariama garžgarstes sodinti daržo kampe, šešėlyje. Rukola mėgsta drėgną, tačiau netręštą dirvą, visai kaip jos laukinis pusbrolis.

Mažas triukas – nuo pavasario iki rudens kas tris savaites toje pačioje vietoje sodink sėklas. Taip gausi daugiau nei vieną derlių!