Poras yra lapinė daržovė, priklausanti česnako ir svogūno šeimai (lot. Amaryllidaceae). Legenda byloja, kad Romos imperatorius Neronas valgė porus tam, kad sumažintų užkimimą ir kosulį. Jo pasirinkimas buvo teisingas, nes poro sultys turi savybių, kurios padeda kovoti su kosuliu, užkimimu, laringitu ir tracheitu. Ši daržovė yra puikus vitaminų šaltinis (B6, B9 ir C), turi daug skaidulų, mineralų. Mitybos specialistų teigimu, ši daržovė turėtų vyrauti mūsų kasdieniniame maisto racione kur kas dažniau!

Paruošimas

Svarbiausia daržovę gerai nuplauti – porai gali būti padengti smėliu. Paruošimą pradėk nuėmusi lapus, nupjaustydama žaliąją daržovės dalį. Baltąją dalį supjaustyk išilgai ir dar kartą nuplauk. Vėliau porą ar porus supjaustyk gabaliukais, sudėk į tirpintu sviestu arba aliejumi išteptą keptuvę ir apkepk. Taip pat juos gali virti (apie 15 minučių) verdančiame vandenyje arba ruošti garuose. Svarbu porą laikyti šaldytuvo apačioje arba rūsyje, nes priešingu atveju jis suminkštės ir taps neskanus.

Mūsų receptai

Lengvas
Vidutinio sunkumo
Sudėtingas
< 15 Minučių
15 - 45 Minučių
45 m ir +
  • Falafeliai su jogurtiniu padažu

    Falafeliai su jogurtiniu padažu

  • Avinžirnių kamuoliukai

    Avinžirnių kamuoliukai

    Šie avinžirnių kamuoliukai yra itin paprastai ir greitai paruošiami bei gali būti patiekti kaip užkandis, ar net kaip vienas iš patiekalų ant Jūsų Šv. Kūčių stalo!

  • Cereali su grybiais ir parmezano sūriu

    Cereali su grybiais ir parmezano sūriu

Daugiau receptų