Nesvarbu kurios – geltonos, oranžinės, raudonos ar žalios – paprikos nuspalvina mūsų lėkštes ryškiomis spalvomis. Šioje daržovėje gausu skaidulinių medžiagų ir vitaminų, todėl jos ne tik stalo puošmena. Paprikos odelėje ir minkštime yra didelis kiekis antioksidantų, tokių kaip karotinoidų (geltonų ir oranžinių pigmentų), flavonoidų ir likopenų. Verta paminėti, kad paprikos spalva nulemia skirtingas maistines medžiagas. Pavyzdžiui, raudonosios paprikos turi daug vitamino A, o žaliosios – vitamino B! Šios daržovės pasižymi mažu kaloringumu (20 kcal 100 g) ir savyje turi didelį kiekį vandens.

Paruošimas

Paprikos paruošimas yra labai paprastas! Perpjauk ją per pusę, o viduje esančias sėklas išimk. Paprika gali būti valgoma žalia, tačiau daugeliui jos yra sunkiai virškinamos. Tokiu atveju odelę gali nuimti arba pakepinti orkaitėje, iki kol ji atšoks. Tada, paprikai atvėsus, odelę nuimk ir supjaustyk minkštimą. Siūlome paprikas sumaišyti su alyvuogių aliejumi, trintu česnaku, kaparėliu ir citrina. Tai tobulas užkandis!