Pagrindinis patarimas

Ropės – tai kamuoliuko formos daržovės, patiekalams suteikiančios lengvai kartų skonį. Kadangi šis poskonis patinka ne visiems, ropę galima apkepti svieste arba naudoti ją sriuboje kartu su saldžiomis daržovėmis, pavyzdžiui, morkomis – tai sušvelnins jų skonį. Taip pat ropės kartų skonį galima pašvelninti patiekalą pagardinus trupučiu riešutų aliejaus.

Ropės paruošimas

Ropės odelę nuskusti skutimo peiliuku gali būti sunku, todėl geriau naudok peilį. Nulupusi ropę, įdėk ją į verdantį vandenį ir virk 5 minutes. Ropę gali virti toliau, dar 20 minučių, arba išimti iš verdančio vandens ir tiek pat laiko ją kepti orkaitėje kartu su kitomis mėgstamomis daržovėmis – paprikomis, morkomis.

Jeigu nori, kad ropė karamelizuotųsi, kepimo metu ant jos užpilk medaus arba klevų sirupo bei užbarstyk žiupsnelį druskos. Jauną ropę, ką tik atkeliavusią iš daržo, gali įdaryti mėsa.

Dalinamės paprastu receptu: ropę supjaustyk griežinėliais, apšlakstyk alyvuogių aliejumi, pagardink prieskoniais ir kepk orkaitėje. Taip iškepta, ji puikiai papildys kasdienį daržovių racioną!