Maistinė vertė

Mažos, bet kietos! Štai kaip mes galėtume apibūdinti bolivinės balandos sėklas, atgabentas iš Pietų Amerikos, savo forma primenančias mažus perlus. Kvapnios, be glitimo, turinčios daug skaidulų ir angliavandenių – quinoa sėklos tikrai vienos iš mūsų mėgstamiausių virtuvėje! Jos žymiai lengviau virškinamos negu dauguma kitų, todėl tai ne tik tobulos patiekalų kompanionės, bet ir mūsų organizmo draugės!

Baltymų šaltinis

Priešingai nei iš kitų grūdų (kviečių, ryžių), visas svarbiausias 8 amino rūgštis, reikalingas organizmui kaip baltymų statybinė medžiaga, galima gauti iš bolivinės balandos. Šios sėklos taip pat tinka vegetarams, nes savyje turi daug geležies, o ji pasisavinama paprasčiau nei iš mėsos. Daugelis pataria valgyti quinoa su produktais, kuriuose daug vitamino C, pavyzdžiui, su paprika ir kopūstais, nes taip dar palengvinamas geležies įsisavinimas.

Bolivinės balandos paruošimas nereikalauja daug pastangų. Supilk sėklas į verdantį vandenį santykiu 1:2 ir virk apie 10 minučių. Tada palik pastovėti dar 5 minutes ir drąsiai ragauk!