1. >Receptai
  2. >Pupelių sriuba

Pupelių sriuba

Atraskite naujus skonius su Bonduelle konservuotų pupelių sriuba. Greitai paruošiamas ir gardus patiekalas puikiai tiks pietums su didesne kompanija ar jaukiai vakarienei su namiškiais. Nors sriuba su pupelėmis neretai vegetariška, ji yra itin soti – baltosios pupelės turi labai daug baltymų, todėl gali puikiai atstoti mėsos patiekalus. Taigi, kuo naudingos šios daržovės ir kaip greitai paruošti gardžią sriubą?
Lengvas
4 asmenims
30 minučių
30 minučių
Ingredientai
4 žmonėms
1 skardinės Bonduelle baltųjų pupelių;

2 vnt. svogūnų;

2 vnt. morkų;

1 vnt. saliero stiebo (apie 300 g);

2 v. š. alyvuogių aliejaus;

80 g šoninės kubelių;

1 l sultinio;

2 vnt. lauro lapų;

druskos, šviežiai maltų pipirų, čiobrelio.
Ingredientai 4 porcijoms
1 skardinės Bonduelle baltųjų pupelių;

2 vnt. svogūnų;

2 vnt. morkų;

1 vnt. saliero stiebo (apie 300 g);

2 v. š. alyvuogių aliejaus;

80 g šoninės kubelių;

1 l sultinio;

2 vnt. lauro lapų;

druskos, šviežiai maltų pipirų, čiobrelio.
  1. Žingsnis 1
    Nusausinkite Bonduelle baltąsias pupeles.
  2. Žingsnis 2
    Nulupkite svogūnus, nuskuskite morkas, salierų stiebus ir viską supjaustykite kubeliais.
  3. Žingsnis 3
    Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Tuomet į ją suberkite kubeliais pjaustytą šoninę ir kepkite kelias minutes.
  4. Žingsnis 4
    Į keptuvę su apskrudusia šonine suberkite smulkintas morkas, salierų stiebus, svogūnus ir dar kelias minutes viską pakepkite.
  5. Žingsnis 5
    Į puodą supilkite sultinį, suberkite čiobrelius, lauro lapus ir daržoves. Viską užvirinkite ir uždengę dangčiu virkite apie 15 minučių.
  6. Žingsnis 6
    Išimkite lauro lapus. Suberkite nusausintas pupeles, trumpai pakaitinkite ir pagardinkite patiekalą druska, pipirais.
Leisk save nustebinti
LengvasVidutinio sunkumoSudėtingas
< 15 Minučių15 - 45 Minučių45 m ir +
Apibūdinimas
  • Troškinys

    Troškinys taps greita ir sveika vakariene, kai namuose svečiuosis draugai, ar net romantiško vakaro su artimu žmogumi metu. Jis visur tiks ir visiems patiks!

  • Indiškas vištienos karis

    „Bonduelle“ receptai pietums – itin gardūs ir netikėti. Šį kartą keliaukite į Indiją ir ragaukite be...

  • Itališkas užkandis „Bruschetta“

    Užkandžiai jums neatsiejama dienos dalis? Tuomet kartu su „Bonduelle“ nukeliaukite į Italiją pasigam...

Konservuotų pupelių sriuba – naudingi patarimai gaminantiems

Sriubą galite gardinti mėgstamomis daržovėmis ir prieskoniais. Jeigu recepte matote nemėgstamą daržovę – pakeiskite ją kita. Norintiems tirštesnės sriubos kepant daržoves rekomenduojama įdėti šiek tiek miltų. Miltai „sutrauks“ sultinį ir sriubos konsistencija taps labiau kreminė. Be to, sriubą galite patiekti individualiai, pagal poreikį tiek su šviežiomis petražolėmis, tiek grietine.

Taupantiems laiką konservuoti produktai leidžia greitai ir lengvai pasigaminti maistingus patiekalus. Ne išimtis ir konservuotų pupelių sriuba. Tinkamai apdorotos, garuose ruoštos pupelės išsaugo maistinę vertę ir yra paruoštos naudojimui. Šias rasite ir Bonduelle asortimente. Yra ir kita konservuotų ankštinių daržovių alternatyva – džiovintos pupelės. Toliau apie tai, kaip teisingai šias paruošti.

Džiovintų pupelių paruošimas

Sriubos gamybos procesui turintys daugiau laiko gali naudoti ir džiovintas pupeles. Kitaip nei konservuotas, šias reikia mirkyti vandenyje. Nors ankštinės daržovės yra baltymų šaltinis, kuris naudingas žarnyno veiklai, tinkamai neapdorotos jos gali sukelti nemalonų pilvo pūtimą. Atsižvelgiant į tai, džiovintas daržoves prieš vartojimą būtina tinkamai paruošti.

Galimi 2 mirkymo būdai:

1. Šaltame vandenyje. Mirkant šaltame vandenyje, svarbu, kad vandens kiekis būtų dvigubai didesnis nei daržovių. Šias mirkyti reikia mažiausiai 8 valandas, todėl geriausia tai daryti per naktį. Mirkomas baltąsias pupeles rekomenduojama laikyti šaldytuve, o po mirkymo vandenį išpilti ir perplauti ankštines daržoves tekančiu vandeniu.

2. Verdančiame vandenyje. Kitaip nei šaltame, karštame vandenyje daržoves pakanka mirkyti  1–3 valandas. Į puodą įpilkite vandens, o šiam užvirus sudėkite pupeles. Uždenkite puodą dangčiu ir patraukite jį nuo kaitros. Čia svarbiausia įsitikinti, kad vanduo neišgaravęs ir bent 1 cm apsėmęs pupeles. Galiausiai, nupilkite vandens perteklių ir nuplaukite daržoves tekančio vandens srove.

Nors yra 2 mirkymo būdai, tačiau baltųjų pupelių sriuba, šios skonis, kvapas, konsistencija – nesiskiria. Abiem atvejais, priklausomai nuo ankštinių daržovių dydžio, paruošimo trukmė gali skirtis, todėl rekomenduojama nuolat stebėti daržovių minkštumą.

Pupelės ir jų nauda organizmui

Baltosios pupelės yra vienos iš ankštinių daržovių, kuriose gausu B grupės vitaminų. B grupės vitaminai yra svarbūs angliavandenių ir riebalų apykaitos procesuose. Taip pat – fermentiniuose ir medžiagų apykaitos procesuose. Ši vitaminų grupė skatina hemoglobino gamybą.

Pupelėse taip pat gausu naudingų mikroelementų, pavyzdžiui:

  • geležis;
  • kalcis;
  • magnis.

Akivaizdu, kad priežasčių, kodėl verta valgyti ankštinius augalus, ras kiekvienas. Be to, dėl baltymų gausos ankštiniai maisto produktai yra vienas iš pagrindinių vegetarų, veganų patiekalų ingredientų. Konservuotų pupelių sriuba taip pat gali būti vegetariška, tiesiog nedėkite mėsos ir galėsite mėgautis ne ką mažiau sočia vegetariškos sriubos versija

Receptai su baltosiomis pupelėmis

Dėl neutralaus skonio šios ankštinės daržovės dera prie daugelio kitų produktų. Patiekalams suteikti išskirtinį skonį galite patinkančiais prieskoniais, žolelėmis. Bonduelle baltosios pupelės kario padaže leis nusikelti į saulėtąjį Tailandą ir pasimėgauti „Red Thai“ kariu.

Mėgstantiems makaronų patiekalus siūlome pasigaminti kario makaronus su pupelėmis ir daržovėmis. Kaip jau minėjome anksčiau, ankštinės daržovės – puikus mėsos pakaitalas. Šiandien vietoje įprasto mėsainio galite pasigaminti vegetarišką mėsainį su baltosiomis pupelėmis, pomidorais ir cukinijomis. Sotūs patiekalai papildys organizmą naudingomis medžiagomis ir suteiks energijos visai dienai.

Taigi, sriuba su pupelėmis ne tik sušildys, bet ir ilgam pasotins organizmą. Daržovės, turinčios daug ląstelienos, vitaminų ir mineralų, pagerins virškinamojo trakto veiklą. Paįvairinkite savo dienos meniu kartu su Bonduelle ir nustebinkite namiškius greitu ir lengvai pagaminamu patiekalu.