Meksikietiška kiaušinienė su pupelėmis kario padaže
60 g svogūno,
10 g česnako,
10 g aitriųjų pipirų,
60 g raudonųjų paprikų,
150 g smulkintų konservuotų pomidorų,
2 vnt. kiaušinių,
druskos, maltų juodųjų pipirų,
aliejaus,
kalendros,
svogūnų laiškų.
60 g svogūno,
10 g česnako,
10 g aitriųjų pipirų,
60 g raudonųjų paprikų,
150 g smulkintų konservuotų pomidorų,
2 vnt. kiaušinių,
druskos, maltų juodųjų pipirų,
aliejaus,
kalendros,
svogūnų laiškų.
- Žingsnis 1Svogūnus ir česnaką susmulkinkite, kepkite įkaitintame aliejuje 2 min., kol apskrus. Tuomet aitriuosius pipirus ir paprikas susmulkinkite ir dėkite kepti su kitomis daržovėmis. Kepkite dar 2–3 min.
- Žingsnis 2Dėkite konservuotas pupeles kario padaže ir pomidorus. Pabarstykite druska, pipirais ir viską išmaišykite. Troškinyje padarykite duobutes, į jas leiskite 2 kiaušinius ir kepkite dar apie 8–10 min. (keptuvėje su dangčiu). Papuoškite kalendros lapeliais ir svogūnų laiškais. Viskas – galite mėgautis šia gardžia ir maistinga meksikietiška kiaušinienė su pupelėmis kario padaže!
„Tacos“ su krevetėmis, ananasu ir čili pupelėmis
Įsivaizduokite saulėtą dieną, kai jūros brizas lengvai glosto veidą, o ore tvyro tropinių vaisių aromatai – būtent toks jausmas apima, ragaujant gaivius ir egzotiškus „tacos“ su krevetėmis, ananasu ir „čili“ pupelėmis. Tai ne tik įdomus skonių derinys, bet ir puikus pasirinkimas vasaros vakarėliams su draugais ar ypatingiems šeimos pietums (arba vakarienei), kai norisi kažko šiek tiek kitokio ir įsimintino. Pažadame – šie „tacos“ su krevetėmis, ananasu ir „čili“ pupelėmis leis nusikelti į egzotiškus kraštus, neišeinant iš namų.
Vegetariškas „nachos“ užkandis su raudonosiomis pupelėmis ir kukurūzais
Kai norisi lengvo ir gardaus užkandžio, kuris puikiai tiktų dalintis su draugais ar šeima, vegetariškas „nachos“ su raudonosiomis pupelėmis ir kukurūzais yra idealus pasirinkimas. Šiame patiekale susijungia traškūs „nachos“ su sočiomis raudonosiomis pupelėmis ir saldžiais kukurūzais, sukurdami malonų skonio kontrastą, kuris, tikime, nepaliks abejingų. Kiekvienas kąsnis atskleidžia sodrius ir pikantiškus priedus, kurie puikiai dera su sūriu ir švelniu padažu. Tai tobulas užkandis vakarėliui, filmų vakarui ar tiesiog jaukiam pasisėdėjimui namuose. Šis vegetariškas „nachos“ užkandis su raudonosiomis pupelėmis ir kukurūzais ne tik pamalonins skonio receptorius, bet ir nustebins savo maistingumu. Tad kviečiame jį išbandyti!
Meksikietiškas vegetariškas bowl‘as (dubuo)
Kai norisi kažko spalvingo, maistingo ir nepaprastai skanaus, meksikietiškas vegetariškas bowl‘as (dubuo) gali būti puikus pasirinkimas, leidžiantis pasimėgauti autentiškais Meksikos virtuvės skoniais. Kiekvienas šio patiekalo kąsnis atskleidžia vis naują skonio sluoksnį. Švieži pomidorai, sultingi kukurūzai, baltymų kupinos pupelės ir kvapnūs prieskoniai sukuria pilnavertį bei subalansuotą patiekalą, kuris ne tik pamalonins jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks energijos visai dienai. Šis meksikietiškas vegetariškas bowl‘as yra idealus pasirinkimas tiek lengvai vakarienei, tiek pietums, kai norisi ko nors sveiko, bet kartu ir ypač gardaus. Be to, tai tobulas pavyzdys, atskleidžiantis, jog augalinė mityba gali būti turtinga ir pilna skonio.