1. >Receptai
  2. >Makaronai su malta jautiena ir pupelėmis kario padaže

Makaronai su malta jautiena ir pupelėmis kario padaže

Kai klasikiniai skoniai susitinka su drąsiomis prieskonių natomis, atsiranda patiekalai, kurie nustebina ir įtraukia. Makaronai su malta jautiena ir pupelėmis kario padaže yra puikus to pavyzdys – šis receptas sujungia sočius, kvapnius makaronus su sultinga malta jautiena, o pupelės suteikia malonią tekstūrą ir maistingumo. Kario padažas čia yra tikra žvaigždė, apgaubianti visus ingredientus švelnia, bet kartu ir išraiškinga prieskonių harmonija, kuri kiekvienam kąsniui suteikia nepakartojamą gylį. Šie makaronai su malta jautiena ir pupelėmis kario padaže idealiai tinka tiek šeimos vakarienei, tiek ypatingai progai, kai norisi pamėgtus makaronus pateikti šiek tiek kitaip – su netikėtu ir įdomiu posūkiu.
2 asmenims
30 minučių
Ingredientai
2 žmonėms
200 g maltos jautienos,

200 g konservuotų smulkintų pomidorų,

100 g konservuotų kukurūzų „Bonduelle“,

100 g konservuotų baltųjų pupelių kario padaže „Bonduelle“,

100 g čederio sūrio,

12 g česnako,

10 g maltos paprikos,

10 g cukraus,

10 g džiovinto raudonėlio,

80 g grietinėlės,

200 g makaronų,

druskos, maltų juodųjų pipirų,

aitriųjų pipirų,

svogūnų laiškų.
Ingredientai 2 porcijoms
200 g maltos jautienos,

200 g konservuotų smulkintų pomidorų,

100 g konservuotų kukurūzų „Bonduelle“,

100 g konservuotų baltųjų pupelių kario padaže „Bonduelle“,

100 g čederio sūrio,

12 g česnako,

10 g maltos paprikos,

10 g cukraus,

10 g džiovinto raudonėlio,

80 g grietinėlės,

200 g makaronų,

druskos, maltų juodųjų pipirų,

aitriųjų pipirų,

svogūnų laiškų.

Receptas pagamintas su

Kukurūzai
  1. Žingsnis 1
    Keptuvėje kepkite maltą jautieną. Įtarkuokite česnako, suberkite prieskonius ir pakepkite dar 2–3 min. Į keptuvę berkite pupeles kario padaže, kukurūzus, pomidorus, druską, pipirus ir cukrų. Kaitinkite ant vidutinės kaitros 10–12 min. Tuomet į padažą įmaišykite grietinėlę.
  2. Žingsnis 2
    Tuo tarpu gausiai pasūdykite vandenį ir išvirkite norimos formos makaronus al dente (žr. ant pakuotės).
  3. Žingsnis 3
    Išvirtus makaronus sumaišykite su paruoštu padažu. Ant viršaus berkite tarkuoto čederio sūrio, pakaitinkite makaronus uždengus keptuvės dangčiu dar 2–3 min, kol sūris išsilydys. Papuoškite aitriaisiais pipirais ir svogūnų laiškais. Makaronai su malta jautiena ir pupelėmis kario padaže jau paruošti – skanaus!
Leisk save nustebinti
Lengvas
Vidutinio sunkumo
Sudėtingas
< 15 Minučių
15 - 45 Minučių
45 m ir +
  • Vegetariška lazanija su pupelėmis kario padaže ir kukurūzais

    Kai norisi išbandyti kažką neįprasto ir nustebinti savo skonio receptorius, vegetariška lazanija su pupelėmis kario padaže ir kukurūzais yra puikus pasirinkimas. Šis patiekalas sujungia klasikinę itališką lazanijos struktūrą su egzotiškais prieskoniais, suteikiančiais patiekalui unikalų charakterį. Sultingos pupelės ir saldūs kukurūzai, kartu su aromatingu kario padažu, sukuria turtingą skonio ir tekstūros derinį, kuris kiekvieną kąsnį paverčia tikru malonumu. Tai patiekalas, kuris parodo, kad augaliniai ingredientai gali būti ne tik maistingi, bet ir nepaprastai kūrybiški, sukuriantys naują požiūrį į tradicinį patiekalą. Pasigaminkite šią vegetarišką lazaniją su pupelėmis kario padaže ir kukurūzais, jei norite nustebinti svečius arba tiesiog pasimėgauti įdomiu ir neįprastu skoniu kartu su šeima.

  • Pupelės su kario padažu ir „chorizo“ dešra

    Jei ieškote šilto užkandžio, kuris sužadintų skonio pojūčius ir taptų vakarėlio akcentu, pupelės su kario padažu ir „chorizo“ dešra yra būtent tai, ko jums reikia. Šis patiekalas sujungia sodrų, dūmingą „chorizo“ dešros skonį su švelniai pikantiškomis pupelėmis aromatingame kario padaže. Tai šiltas ir intensyvaus skonio užkandis, kuris puikiai dera su traškiais kukurūziniais „nachos“, – kiekvienas šio derinio kąsnis suteikia malonų skonio kontrastą ir tekstūros pojūtį. Pupelės su kario padažu ir „chorizo“ dešra ne tik sušildys šaltą vakarą, bet ir taps nepakeičiamu draugų ar šeimos susibūrimo palydovu, kviečiančiu dalintis ir mėgautis kartu.

  • Aštri sriuba

    Pasiilgote gardžios sriubos? Greitai paruošiama ir itin gardi aštri sriuba puikiai tiks pavaišinti vakarienei atvykusius svečius arba nustebinti namiškius. Į šią sriubą galima dėti daugybę įvairiausių ingredientų ir tokiu būdu įtikti net ir patiems išrankiausiems. Tam, kad patiekalas būtų sotesnis, pagardinkite jį mėsa, pavyzdžiui, jautiena. Aštri jautienos sriuba sušildys ir leis atrasti naujus, egzotiškus skonius. Dalinamės receptu ir keliais naudingais patarimais.