1. >Nuo 1853
  2. >Tvarios pakuotės naudojimas

Produktų pakuotės dažniausiai sudaro didžiąją dalį šiukšliadėžių turinio... Nors dabar dauguma žmonių jas rūšiuoja, tačiau mes jaučiame pareigą gerinti mūsų produktų pakuotes, siekiant kuo labiau prisidėti prie gamtos tausojimo. Mes nuolat rūpinamės pakuočių sudėtimi, svoriu, ekologiniu pėdsaku bei stengiamės tapti žiedinės (atsinaujinančios) ekonomikos dalimi.

2018-2019 metais mes pirkome beveik 182000 tonas pakavimo medžiagų iš tiekėjų visame pasaulyje! Tada supratome, kad turime kiek įmanoma sumažinti šiuos skaičius, kad apsaugotumėme gamtą.

Išsikėlėme tikslus, kuriuos norime pasiekti iki 2025 metų:

  • sumažinti pakuočių masę ir storį;
  • rinktis perdirbtas ir ekologiškas pakuotes;
  • pasiekti, kad 100 % pakuočių taptų perdirbtos ar daugkartinės.

Pirmas tikslas: sumažinti pakuočių masę ir storį

Šis siekis yra susijęs su kiekvienu produktu: kartu su tiekėjais (plastiko, kartono, popieriaus, stiklo, metalo) bus parengtas pakuočių storio mažinimo planas. Kai kurių pakuočių paviršius bus mažesnis, skardinės – plonesnės, o dėžutės parenkamos mažiausios galimos. Mes mažinsime ne tik produktų įpakavimui skirtas, bet ir transportavimui naudojamas pakuotes. Šis procesas – ilgalaikis, paskirstytas per dvejus ar trejus metus, skirtas sukurti pakuotėms, kurios bus „lengvesnės“, tačiau tokio pat efektyvumo (užtikrinančios maisto produktų išsaugojimą, transportavimą, atsparumą ir kt.).

Nors metalas (plienas ir aliuminis) yra pagrindinė mūsų pakavimo medžiaga, naudojant šias technologijas mes nuo 2016 metų iki 2019 metų jau išsaugojome 1500 tonų metalo!

Ar žinojote?
„Bonduelle“ naudoja metalą, kuris gali būti perdirbamas daugybe kartų ir naudojamas kitų produktų įpakavimui ar daiktų gamyboje. Šiandien Jūsų išmesta kukurūzų skardinė gali tapti dviračiu rytoj!

Antras tikslas: rinktis perdirbtas ir ekologiškas pakuotes

Mes stengiamės, kad mūsų visos pakuotės būtų perdirbtos bei ekologiškos. 2018 – 2019 metais 50,2% mūsų pakuočių Europoje buvo pagamintos iš perdirbtų medžiagų! Kad padidintume šiuos skaičius, mes kasdien studijuojame kaip galėtume pakeisti šiuo metu naudojamas pakuotes į gamtai draugiškesnes.

Šiuo metu svarstomos alternatyvos plonoms, nerūšiuojamoms, daugiasluoksnėms plastiko pakuotėms, kurios dažniausiai naudojamos šaldyto maisto įpakavimui. Eko-draugiška polietileno tereftalato (PET) pakuotė yra raktas pakuočių tobulinimui. Mes pradėjome naudoti perdirbamą PET bei sumažinome plastiko kiekį, kur jis buvo nereikalingas. Kai kuriose pakuotėse padidinome rPET kiekį nuo 12% iki 50% - taip sutaupėme 32 tonas plastiko per metus.

Taip pat, mes stengiamės dirbti su pakuočių tiekėjais, kurie yra arčiau mūsų gamyklų tam, kad kuo labiau sumažintume išmetamo anglies dioksido kiekį.

Trečias tikslas: pasiekti, kad 100% pakuočių taptų perdirbtos ar daugkartinės

Didžioji dauguma pakuočių, naudojamų Bonduelle yra perdirbtos ar daugkartines, bet dauguma nereiškia VISOS. Mūsų tikslas, kad 2025 metais VISOS Bonduelle pakuotės būtų perdirbtos ar daugkartinės. Didžiausias iššūkis lieka tam mažam procentui, kurio pakuočių pakeisti nepavyksta dėl techninių bei eksploatacinių problemų, tačiau kasdien stengiamės atrasti geriausią sprendimą.