1. >Nuo 1853
  2. >Nutri-Score

Bonduelle Lietuvoje priima naują maisto produktų etiketę: NUTRISCORE

Šios europinės sistemos tikslas iš tiesų yra užtikrinti vartotojui vis didesnį skaidrumą, palengvinti jo maisto produktų pasirinkimą ir taip skatinti subalansuotą mitybą.

Nutri-Score: paprasta informacija apie mitybą

Šis naujas neprivalomas mažmeninės prekybos logotipas yra ant pramoninių maisto produktų, įskaitant vaisius ir daržoves, etikečių. Jis pagrįstas skaičiavimu 5 spalvų skalėje (nuo tamsiai žalios iki tamsiai oranžinės), susietos su raidėmis nuo A (geresnė maistinė kokybė) iki E (prastesnė maistinė kokybė). Kategorija, kuriai maistas priklauso, paryškinama didesne raide, skaičiuojant balą. Todėl apsipirkdamas vartotojas iš pirmo žvilgsnio vizualizuoja vartojamų maisto produktų sudėtį, įvertindamas mitybos logotipą. Supaprastintas ir greitesnis skaitymas nei visas sudedamųjų dalių sąrašas ir patarimai, užtikrinantys didesnį perdirbtų produktų maistinių verčių skaidrumą.

100 g produkto atsižvelgiama į:

Maistinių medžiagų, kurių per didelis vartojimas kenkia sveikatai (druskos, cukraus ir sočiųjų riebalų rūgščių), kurias reikėtų riboti siekiant geresnės mitybos.

Teigiamų maistinių medžiagų (baltymai, skaidulos, vaisių, daržovių ar ankštinių augalų kiekis, įtrauktas į receptą).