1. >Nuo 1853
  2. >Perdirbama pakuotė. Susipažinkite su mūsų planetai draugiška maisto pakuote!

La nature, notre futur.

Gamta mums - ne tik verslas. Ji yra mūsų ateitis. Kaip šeimos įmonė, kuriai visada rūpi aplinkosaugos ir socialinės problemos, tikime, kad pasaulinės įmonės gali ir turi būti gėrio jėga.

Štai kodėl diegiame aplinkai draugiškas naujoves šiose srityse: auginime, pakavime ir pardavime. Tikime, kad galime geriau apsaugoti aplinką ir ateities kartoms palikti žalesnę ir sveikesnę planetą.

Esame kartu - už planetą, už maistą, už žmones.

„Bonduelle“ planetos apsauga yra vienas svarbiausių mūsų rūpesčių.

Esame įsipareigoję siekti, kad augalinis maistas taptų tvariu gyvenimo būdu visiems. Tai, kaip sako prancūzai, yra mūsų „raison d'être“, visa to, ką darome, priežastis, ir išreiškia bendruosius principus, kuriais grindžiamas mūsų verslas ir dalyvavimas visuomenės gyvenime.

Šiame procese dalyvaujame visi: ūkininkai, mažmenininkai, prekių ženklai, vadovai, darbuotojai, vartotojai ir įvairaus amžiaus žmonės. Kiekvienas turi atlikti tam tikrą vaidmenį, kad ir koks mažas jis būtų. Ir viskas yra svarbu - nuo dirvožemio, kuriame auginame maistą, iki plastiko, kurį naudojame pakuotėms, perdirbimo.

Mūsų įmonės įsipareigojimai fokusuojasi į tris sritis: maistą, planetą ir žmones.

Siekdami padėti planetai, esame įsipareigoję vystyti tvarų ir įvairiapusį žemės ūkį, nuolat tyrinėti ir diegti naujus produktų auginimo, perdirbimo ir pardavimo būdus. Esame įsipareigoję, kad iki 2025 m. 100 proc. mūsų pakuočių bus perdirbamos arba pakartotinai naudojamos. Kartu galime išgelbėti planetą.

Mūsų tikslas - padaryti augalinį maistą prieinamą visiems. Mūsų šeši įsipareigojimai maisto srityje - skatinti vietinius ir sezoninius produktus, mažinti pesticidų naudojimą, saugoti biologinę įvairovę ir dirvožemį, mažinti priedų naudojimą, skatinti ir didinti ekologiškų produktų dalį ir kurti tvarias pakuotes. Mūsų aukštos kokybės, skanūs, natūralūs augalinės kilmės maisto produktai turi aukštą maistinę vertę ir yra daugiausia gaunami iš aplinką tausojančios žemdirbystės. Galiausiai, trečioji mūsų įsipareigojimų sritis - žmonės, mes užtikriname atsakingą ekonominį ir socialinį poveikį visiems savo darbuotojams ir bendruomenėms.

Ateitis jau dabar: iki 2025 m. visos mūsų pakuotės turi būti sukurtos taip, kad jas būtų galima perdirbti arba pakartotinai naudoti.

Maisto produktų pakuočių atliekos šiandien yra didelė pasaulinė problema. Būdama viena iš pirmaujančių pasaulio maisto gamintojų, „Bonduelle“ yra įsipareigojusi keisti maisto auginimo, pirkimo ir vartojimo būdus, racionalizuoti perėjimą prie tvaraus žemės ūkio ir žiedinės ekonomikos, kurioje atliekų susidarymas būtų gerokai sumažintas arba visiškai panaikintas. Mūsų tikslas iki 2025 m. yra pasiekti, kad visos mūsų pakuotės būtų sukurtos taip, kad jas būtų galima perdirbti arba pakartotinai naudoti visame mūsų produktų asortimente, visur, kur tik parduodami mūsų produktai. Šiuo tikslu imamės būtinų veiksmų, kad visos mūsų pakuočių medžiagos, kurios jau yra ar dar bus, būtų suderinamos su esamomis arba planuojamomis perdirbimo sistemomis.

Naujoji šaldyta pakuotė, kurią dabar laikote rankose, buvo sukurta ekologiškai, todėl ją galima perdirbti!

Naudojama medžiaga - polietilenas, kuris yra geriausiai perdirbamas lankstus plastikas Europoje. Siekdami pagerinti mūsų pakuočių perdirbimo galimybes, pakeitėme daugiasluoksnį plastiką į vienasluoksnį. Galiausiai šie nauji maišeliai buvo įvertinti "RecyClass "* „Dizaino, skirto perdirbimui, įvertinimo“ B klasės (sertifikatas 237-BON-SZ suteiktas "Veolia" CIRCPACK)**.

Pagal tinkamumo perdirbti apibrėžimą ir „RecyClass“ metodiką A, B ir C klasės yra laikomos tinkamomis perdirbti, nes perdirbto produkto kokybė yra pakankamai gera, kad jį būtų galima naudoti uždaro ciklo arba kaskadinio atviro ciklo sistemose.

*Apie „RecyClass“: „RecyClass“ yra ne pelno siekianti, įvairias pramonės šakas apimanti iniciatyva, skatinanti perdirbimo galimybes, užtikrinanti plastiko atliekų kilmės skaidrumą ir nustatanti suderintą požiūrį į perdirbto plastiko apskaičiavimą ir atsekamumą Europoje. „RecyClass“ rengia perdirbimo vertinimo protokolus ir mokslinius naujoviškų plastikinių pakuočių medžiagų bandymų metodus, kuriais grindžiamos perdirbimui tinkamo dizaino gairės ir „RecyClass“ internetinis įrankis. „RecyClass“ sukūrė plastikinių pakuočių perdirbimo sertifikatus, plastikinių gaminių perdirbimo procesų sertifikatus ir perdirbamų plastikų atsekamumo sertifikatus. https://recyclass.eu/.

** Apie CIRCPACK by Veolia „CIRCPACK by Veolia“ yra nepriklausomas tarptautinis konsultantas, konsultuojantis ir sertifikuojantis pakuočių perdirbimo klausimais. CIRCPACK būdama „Veolia“ grupės dalis turi galimybę naudotis tarptautinėmis paslaugomis, vietinėmis žiniomis ir veikiančiais pramoniniais perdirbimo įrenginiais. „CIRCPACK by Veolia“ padeda prekių ženklų savininkams, pakuočių gamintojams ir perdirbėjams gerinti pakuočių perdirbimo galimybes, pasitelkdama išsamias žinias ir praktinę patirtį. Jie yra „RecyClass“ akredituota sertifikavimo įstaiga ir gali teikti perdirbamumo sertifikatus ES+3 šalyse. https://www.veolia.de/circpack/ENG.