1. >Nuo 1853
  2. >Pasakojimas apie vegetariško maisto pradininką

Seniai seniai Prancūzijos šiaurėje gyveno du draugai, Louis‘as-Antoine‘as Bonduelle‘is ir Louis‘as Lesaffre-Roussel‘is, kurie bendradarbiaudami sukūrė grūdų ir spirito varyklą. Jei dabar nusikeltume į 1853 m. ir šiems dviem vyrams pasakytume, kad jų nuotykis tęsis daugiau nei šimtą penkiasdešimt metų ir kad „Bonduelle“ konservuotos daržovės bus žinomos beveik visame pasaulyje, kaip sakote – ar jie mumis patikėtų?

Pradėkime viską nuo pradžių.

1 skyrius: Nuo spirito varyklos iki žirnelių

Persikelkime į 1862 m., Prancūziją, Renescure miestelį. Renescure – šeimos verslo lopšys, kuriame du draugai nusipirko fermą ir žemės, kad galėtų pastatyti grūdų ir spirito varyklą, tvartą galvijams ir pastatą salyklui. Tokie gaminiai kaip konservuotos ar šaldytos daržovės vyrų anuomet dar net nesapnuoti. Vėliau, 1926 m. broliai Pierre‘as ir Benoit‘as Bonduelle‘is apleistą tvartą pavertė žirnelių gamykla ir pagamino 90 000 žaliųjų žirnelių skardinių! O po karo jų konservuotos daržovės tapo dar populiaresnės – mūsų produktų norėjo visi! Ir taip 1947 m. gimė „Bonduelle“ vardas... Prekių ženklas, kuris įsitvirtino kaip augalinio maisto produktų pradininkas.

2 skyrius: iš Renescure į Kopenhagą

Nusikelkime į Daniją, 1989 m. Europos durys atsivėrė mūsų produkcijai, kurios norėjo vis daugiau šalių. 1969 m. atsiradus Vokietijoje, „Bonduelle“ toliau plito po Italiją, Jungtinę Karalystę, Beniliuksą, net Portugaliją. Iki 1989 m. galiausiai buvo visiškai „užkariautas“ žemynas iki pat Danijos. Tuo laikotarpiu taip pat buvo atidarytas naujas fabrikas Estrees-Mons mieste, Prancūzijoje, kuriame pradėtos gaminti šaldytos daržovės. 1968 m. jų buvo parduota apie 300 tonų, o paklausa tik augo! Įmonė drąsiai žengė į priekį.

3 skyrius: Šeimos idėja tęsiasi

Nukeliaukime į 1998 metus, Paryžiaus vertybinių popierių biržą – „Bonduelle“ pagaliau pristatyta vertybinių popierių rinkoje! Nesustojant plėtrai, ši bendruomenė tęsė naujovių paieškas, kurių tikslas buvo kokybiškos konservuotos daržovės. Kartu su saldžius kukurūzus gaminančiais kolegomis („Pau and Maisadour Co-ops“), jie pristatė naujieną – kukurūzus.

Bet Bonduelle šeima vis dar laikosi tvirtai, toliau stengiasi išlaikyti ir tęsti vertybes, kuriomis rėmėsi nuo pat pradžių: lojalumą ir etiškumą, gamtos saugojimą ir žmonių gerovės palaikymą. Šis įsipareigojimas galiausiai paskatino sukurti įmonės socialinės atsakomybės (ĮSA) politiką ir 2004 metais įkurti Louis‘o Bonduelle‘io fondą.

Septynios kartos pakeitė viena kitą nuo 1853 metų! Per visus šiuos metus, „Bonduelle“ sugebėjo išsaugoti šeimos verslo dvasią, o tam padėjo ilgalaikė vizija, suteikianti prasmės mūsų veiksmams. Todėl galime pasigirti, kad mūsų konservuotos, šaldytos daržovės išties gaminamos su dideliu rūpesčiu ir atidumu kokybei.

Bet šis nuostabus nuotykis dar nesibaigė! Diena po dienos mes priimame naujus iššūkius, kuriame naujus produktus ir ieškome sprendimų, apsaugančių mūsų planetą. Geriausia – dar ateityje!

Prisijunk
#Pirmadienisbemesos Kiekvieną Pirmadienį Savo Mitybą Paįvairinkite Vegetariškais Patiekala...