1. >Nuo 1853
  2. >Didelė maisto švaistymo problema

Mūsų šiukšliadėžėse pilna visko: ne tik popierinių, plastikinių pakuočių, buitinių atliekų, bet ir... vis dar tinkamo valgyti maisto! Kartais net neišpakuoto. Daržovės, mėsa ir kiti produktai, tebetinkami vartoti, keliauja į šiukšlių dėžes.

Netinkamai įvertinami kiekiai, nenuspėjama dienotvarkė, griežtas produkto galiojimo laiko paisymas, receptų ir maisto gamybos idėjų trūkumas... Žinoma, visos šios priežastys yra svarios, tačiau „Bonduelle“ ir kiti maisto tiekėjai pastebi, kad dažnai mūsų akys yra didesnės nei skrandis.

Mūsų daržovės yra pakuotėse, ant kurių nurodomi porcijų dydžiai, kad būtų galima įsigyti produktą atsižvelgiant į savo vartojimo įpročius. Be to, speciali „Bonduelle“ linija „Inspiration“ suteikia galimybę nusipirkti daržovių vienai patiekalo porcijai, o jeigu norima įvairovės, galima patiekalus skaninti keliomis skirtingų rūšių daržovėmis!

Ar tai viskas? Tikrai ne!

Mūsų įsipareigojimai gamyboje

Kaip sakoma patarlėje, „labdara prasideda namuose“, gamyklose mes darome viską, kas įmanoma, kad apribotume nuostolius ir būtų sunaudotos visos gautos daržovės. Gamybos perteklių atiduodame vietinėms asociacijoms. Neklasifikuoti produktai panaudojami kitiems receptams. O nevalgomos daržovių dalys kompostuojamos, atiduodamos gyvulių šėrimui ar netgi paverčiamos energija!