1. >Blog'as
  2. >Keliaukite ragaudami – Vokietija!

Nėra vokiškos virtuvės be dešrelių

Kiauliena yra neatsiejama vokiškų patiekalų dalis, ne tik „eisbein“ (kiaulienos karka), bet ir mėsos kukuliai, šaltos sriubos ir dažniausiai sutinkamos dešrelės. Nesvarbu, ar tai būtų baltos veršienos dešrelės, ar jautienos dešrelės, vokiečiai mėgaujasi jomis virtomis arba keptomis ant žarijų. Valgykite jas su bulvių salotomis, garstyčiomis, bet kokiomis daržovėmis... ar tiesiog duona! Visiems gerai žinoma, jog dešrelės ir duonos kombinacija yra... dešrainiai! Tai greitojo maisto patiekalas, kuris iš tikrųjų gimė Frankfurte, o vėliau išgarsėjo visame pasaulyje.

Vienas iš labiausiai žinomų patiekalų yra Currywurst, pirmą kartą pagamintas 1949 m. Berlyne. Nors iš pirmojo žvilgsnio atrodo, jog tai dešrelė duonoje, tačiau tai nėra dešrainis. Šis sumuštinis užpilamas kario padažu – iš čia ir kilo šio patiekalo pavadinimas! Ir tapo įprastu užkandžiu ir Vokietijoje laikomas greitu maistu.

Pasitikime makaronus!

Senovėje vokiečių virtuvėje buvo naudojama daug kopūstų ir bulvių, kurių galite atrasti daugelyje tradicinių patiekalų, tokių kaip grünkohl. Tradiciniai receptai labiau mėgstami namuose, gaminant su šeima, o ne restoranuose. Po truputį ši tradicinės virtuvės dalis tapo ne tokia svarbi, o italų virtuvė suviliojo ne vieną vokietį. Tad šiais laikais makaronai tapo būtinu patiekalu daugelyje vokiečių šeimų. Vokietijoje labai mėgstami kiaušinių makaronai, kurie leidžia pasireikšti gaminimo fantazijai. Makaronai gali būti su grybais, vištiena ir grietinėle, lazanijos pavidalu, gausiai apipilti daržovėmis, mėsa, sūriu, įvairiais padažais, su ar be alyvuogių aliejaus.. visi vokiečiai juos įsimylėjo!

Kas desertui?

Kiekvienas Vokietijos regionas turi savo mėgstamą pyragą, kuris dažniausiai valgomas per užkandžių pertraukėlę. Prie arbatos ar kavos puodelio dažnai sutinkamas gabalėlis vaisių pyrago ar grietinėlės pyrago. Juodojo miško pyragas (schwarzwälder kirschtorte) - tai kakavos biskvito pyrago pagrindas su plakta grietinėle ir laukinėmis vyšniomis. Šis desertas yra vienas žinomiausių Vokietijoje!