Ar Jums yra tekę sustoti parduotuvėje ir pagalvoti koks skirtumas tarp šviežių ir šaldytų daržovių? Keletas skirtumų matosi iškart, tačiau patys svarbiausi slepiasi nuo daugelio žmonių. Viena iš tokių paslapčių – Bonduelle šaldytos daržovės savyje turi daugiau vitaminų nei „šviežios“, o skonio savybės labiau išreikštos. Kodėl?
Šiuo atveju, paruošti Bonduelle daržoves užtrunkama keletą valandų, tuo tarpu šviežios daržovės į parduotuvę atkeliauja per dienas ar netgi savaites.
Tai ne tik apie greitį, bet ir kokybę bei technologijas. Tam, kad daržovės ilgai laikytųsi, geriausia jas šaldyti (namie) ir giliai užšaldyti (industrijoje). Abu šie metodai apsaugo nuo natūralios žalos, maisto senėjimo ir dėka paruošimo palaipsniui, apsaugo nuo maisto švaistymo.
Keletą kartų panaudojome žodį „blanširuoti“. Kodėl šaldant yra svarbu paruošti vaisius ir daržoves? Blanširuojant nenorimi fermentai, kuriuos daržovės natūraliai turi, yra sunaikinami. Šie fermentai yra atsakingi už senėjimą, dėl ko yra prarandami vitaminai. Šaldant namie blanširuoti galima su vandeniu, o Bonduelle blanširuoja su garais.