1. >Nuo 1853
  2. >Kukurūzai be pesticidų likučių

Kas yra pesticidai?

Dar 2500 pr. m. e. žmonės, siekdami apsaugoti savo pasėlius, naudojo pesticidus. Pirmieji žinomi pesticidai buvo paprasčiausi sieros milteliai, kuriais savo laukus barstė šumerai. Šiandien šis bendrinis terminas apibūdina medžiagas, skirtas kovai nuo kenksmingų vabzdžių ar ligų ir piktžolių ir  dažniausiai vartojamas kalbant apie žemės ūkį.

Ką reiškia „Be pesticidų likučių“?

Nedideli pesticidų kiekiai nepavojingi žmonių sveikatai, tačiau neteisingas naudojimas arba nustatytus leistinus kiekius viršijančios koncentracijos maisto produktuose ir vandenyje gali turėti neigiamos įtakos sveikatai.

„Bonduelle“ nusprendė pakelti kokybės kartelę dar aukščiau ir naujoje linijoje tiekti produktus „be pesticidų likučių“. Tai reiškia, kad juose vietoje „leistino kiekio“ nuo šiol nebėra jokių aktyvių cheminių pesticidų medžiagų. Nepriklausoma akredituota laboratorija reguliariai tikrina, kad pesticidų likučių koncentracija būtų mažesnė nei 0,01 mg/kg.

Tam, kad šie skaičiai taptų realybė ir daržovėse neliktų jokių pesticidų pėdsakų, „Bonduelle“ specialistai peržiūri kiekvienos daržovės molekulių sąrašą. Pavyzdžiui, konservuotų kukurūzų sąraše tokių molekulių net 500!

Ką tai keičia?

Viena vertus, tai nekeičia nieko. Skonis bus toks pats kaip įprastų „Bonduelle“ kukurūzų, nes jį lemia tiek ūkininko kompetencija, tiek derliaus nuėmimo laikas ar pakuotės kokybė. „Bonduelle“ visada nepailsdama dirbo, kad galėtų vartotojams pasiūlyti skanias daržoves tai bus taikoma ir šiai naujai linijai. Kita vertus, šie mikroskopiniai pokyčiai užtikrina naują sveikatos ir kokybės garantą be jokių kompromisų – pirkėjas nepajus skirtumo, bet žinos, kad valgo idealiai „švarius“ kukurūzus.

Kaip „Bonduelle" gamins kukurūzus be pesticidų likučių?

Geriausią kokybės ir atsekamumo garantiją teikia daugiametė partnerystė su patikimais ūkininkais. Su šiais gamintojais palaikome istoriškai nusistovėjusius ir stiprius ryšius, o  „Bonduelle“ žemės ūkio technikų komandos vyksta į gamybos vietas ir stebi kasdienius procesus.

Šios naujos „Be pesticidų likučių“ linijos sėkmę lemia ir griežti augalų auginimo reikalavimai, apimantys ne tik auginimo vietas, veislių parinkimą, bet ir nuolat kontroliuojamus dirvožemio paruošimo metodus, pasėlių priežiūrą, tyrimus, alternatyvius auginimo būdus ir dar daugiau.

Dar daugiau - mes pasirenkame stipriausias kukurūzų rūšis, labiausiai prisitaikiusias prie metų laiko ir kitų vietovės sąlygų, o su piktžolėmis, ligomis ir vabzdžiais kenkėjais stengiamės kovoti natūraliais būdais (tinklais nuo vabzdžių, mechaniniu piktžolių ravėjimu, biokontrole, biostimuliacija, spąstais vabzdžiams, augalų danga ir t.t.).

Mūsų žemės ūkio modelis, paremtas atidžiu augalų stebėjimu ir mūsų specialistų kasdieniniu dalyvavimu darbuose kartu su mūsų ūkininkais, leidžia mums priimti pasėlių gydymo cheminėmis medžiagomis sprendimus tik tada, kai tai yra neišvengiama.

O tuo kaskart įsitikina ir nepriklausomos laboratorijos, kurios reguliariai tikrina mūsų laukus ir niekada nenusivilia.