1. >Blog'as
  2. >Žaliųjų žirnelių ledai

Ingredientai:

3vnt. kiaušinių

100 g. cukraus

300 ml. pieno

200 ml. grietinėlės

500 g. šviežių ar šaldytų žaliųjų žirnelių

Mėtos lapų

1 žingsnis

Žaliuosius žirnelius virkite sūdytame vandenyje apie 8 minutes. Nusausinkite ir įmerkite į šaltą vandenį, jog žirneliai išliktų žali.

 

2 žingsnis

Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi. Pieną su grietinėle užvirkite. Pieną ir grietinėlę įmaišykite į kiaušinių trynių masę. Gautą masę sudėkite į puodą ir pakaitinkite, bet neužvirkite.

 

3 žingsnis

Į masę sudėkite žirnelius ir mėtos lapus. Viską sutrinkite trintuvu ir leiskite atvėsti šaldytuve.

 

4 žingsnis

Masę sudėkite į ledų gaminimo aparatą ir sekite instrukcijas, nurodytas aparato gamintojo.