Šiltais vasaros vakarais norisi kuo greičiau ištrūkti laukan ir mėgautis laisvalaikiu draugų rate. Galbūt kaip tik planuojate draugų vakarienę terasoje? Jei ieškote būdų, kaip pradžiuginti savo svečius, turime puikių idėjų! Įsivaizduokite: švelnus vakaro vėjas, artimiausių žmonių šurmulys, o ant stalo – nekasdieniški, bet itin gardūs patiekalai, kurių slaptas ingredientas – maistingos ir greitai paruošiamos „Bonduelle“ pupelės padaže. Taigi, kviečiame pasisemti įkvėpimo, kaip lengvai paįvairinti vakarienės meniu ir nudžiuginti savo draugus ypatingo skonio patiekalais.
Pupelės – maistingumo ir skonio sinergija
Prieš pasidalindami patiekalų draugų vakarienei idėjomis, trumpai dar pakalbėsime apie pupeles. O jos tikrai vertos dėmesio. Pupelėse gausu baltymų, skaidulų, geležies, kalio ir B grupės vitaminų. Kalbant apie skonį, ši daržovė yra itin universali, todėl gali būti naudojama įvairiuose patiekaluose, įskaitant ir desertus. Dėl savo tekstūros pupelės suteikia patiekalams malonaus švelnumo, drėgnumo ir kremiškumo, o kartu ir sotumo. Taigi, tai išties naudinga daržovė, kurią verta įtraukti į savo racioną.
Nachos – tobulas patiekalas dalinimuisi
Nachos – Meksikos virtuvės patiekalas, puikiai tinkantis bet kokiam pasibuvimui su draugais. O smagiausia, jog jį pagaminsite be didelių pastangų. Paimkite pakelį mėgstamų kukurūzų traškučių ir išdėliokite juos ant kepimo skardos. Ant viršaus tolygiai paskirstykite maždaug pusę skardinės (arba daugiau) konservuotų „Bonduelle“ raudonųjų pupelių su kukurūzais padaže . Apibarstykite kubeliais smulkintomis ir keptuvėje prieš tai šiek tiek pakepintomis paprikomis bei gausiai užberkite mėgstamo tarkuoto sūrio.
Kepkite orkaitėje, kol sūris išsilydys, o kukurūzų traškučiai taps traškūs. Kubeliais supjaustykite pomidorus, svogūną ir užberkite ant iškeptų kukurūzų traškučių. Pagardinkite kalendros lapeliais. Patiekite su šviežia grietine ir (arba) gvakamole. Jei norisi sotesnio nachos varianto, receptą galite papildyti malta jautiena, pakepinta su šiam patiekalui specialiai skirtu prieskonių mišiniu.
Kesadilijos – itin gardžios ir lengvai paruošiamos
Kesadilijos – dar vienas meksikietiškas patiekalas, idealiai tinkantis tuomet, kai norisi kažko greitai paruošiamo ir skanaus. Taigi, vasariška draugų vakarienė terasoje gali būti kaip tik ta proga. Gaminimo eiga labai paprasta: ant pusės tortilijos paskirstykite maždaug šaukštą konservuotų „Bonduelle“ baltųjų pupelių pomidorų padaže (galite rinktis ir bet kurias kitas, pavyzdžiui, raudonąsias pupeles aitriųjų paprikų padaže). Užberkite truputį smulkintų svogūnų, paprikų, šviežių pomidorų ir tarkuoto čederio arba mocarelos sūrio pagal skonį.
Perlenktą tortiliją dėkite į įkaitintą keptuvę, suspauskite mentele, kad viskas gerai susijungtų, ir kepkite ant vidutinės kaitros kiekvieną pusę po 2–3 minutes, kol tortilijos taps traškios, o sūris išsilydys. Pakepintas kesadilijas supjaustykite į trikampius ir patiekite su šviežia grietine, gvakamole arba salsos padažu. Kaip ir prieš tai, norint sotesnio varianto, kesadilijas galima papildyti mėsa, pavyzdžiui, keptais vištienos gabaliukais arba pakepinta malta jautiena.
Takai – smagus patiekalas kiekvieno skoniui
Takai – patiekalas, galintis suteikti daugiau spalvų ir skonių bet kokiai vakarienei. Nusprendus draugus pavaišinti šiuo patiekalu, tereikės paruošti įvairius ingredientus, kuriuos kiekvienas pagal savo skonį galės susidėlioti pats. Takų pagrindui galite pasirinkti traškius laivelius iš kukurūzų miltų arba minkštas kvietinių miltų tortilijas. Pagardams naudokite vištieną, maltą jautieną arba plėšytą kiaulieną. Vegetariškam variantui galite rinktis konservuotas pupeles pomidorų arba aitriųjų paprikų padaže.
Ryškesniam skoniui išgauti puikiai tiks jalapenai, marinuoti svogūnai, šviežia kalendra. Taip pat nepamirškite pasirūpinti mėgstamu tarkuotu sūriu, pavyzdžiui, čedariu, kubeliais pjaustytais šviežiais pomidorais, smulkinta gūžine salota, gvakamole ir grietine.
Grilio patiekalai ir pupelės padaže
Kaipgi vasara be grilio patiekalų? Jais galite nudžiuginti ir vakarienei terasoje susirinkusius draugus. Be to, prie šių patiekalų lengvai priderinsite konservuotas pupeles padaže. Pavyzdžiui, „Bonduelle“ baltosios pupelės švelniame pomidorų padaže puikiai tiks kaip garnyras prie kepsnio. O raudonosios pupelės barbekiu padaže nuostabiai papildys įdarytas paprikas, suteikdamos šioms išraiškingo skonio, malonios tekstūros ir sotumo. Daugiau idėjų, kaip panaudoti pupeles padažuose grilio patiekaluose, rasite kitame mūsų tinklaraščio įraše, spustelėję ant pateiktos nuorodos.
Konservuotos pupelės padaže – universalus produktas, kurį naudoti itin paprasta ir lengva. Jos ne tik praturtina patiekalų skonį, bet ir suteikia šiems išskirtinę tekstūrą bei priduoda maistingumo. „Bonduelle“ pupelės padažuose yra jau paruoštos naudojimui, todėl padeda sutaupyti laiko, kurį galite išnaudoti bendravimui su draugais. Be to, jos leidžia laisvai eksperimentuoti su įvairiais skoniais – nuo švelnaus pomidorų iki išraiškingo aitriųjų paprikų. Tikime, kad šios pupelės padės sukurti maistingus, gardžius ir įsimintinus patiekalus, kurie neabejotinai sudomins ir pradžiugins vakarienės dalyvius. Taigi, drąsiai jas išbandykite ir įsitikinkite tuo patys!