1. >Blog'as
  2. >Mišrios pupelių salotos

Ingredientai:

Salotoms

  • 1 puodelis Bonduelle raudonų pupelių
  • 1 puodelis Bonduelle baltų pupelių
  • 1 puodelis Bonduelle avižirnių
  • 1 raudonas svogūnas
  • 1 paprika
  • 2 salierų stiebai
  • 3 arbt. šaukštai saulėje džiovintų pomidorų
  • 2 arbt. šaukštai supjaustytų laiškų
  • 1 laimas
  • ½ šaukštelio druskos
  • 1 arbt. šaukštelis maltų juodųjų pipirų

Padažui

  • 1-2 laimų sultys
  • 1 puodelis šviežios kalendros
  • 1 ½ arbt. šaukštelio klevų sirupo
  • 2 šaukštai Balzamiko acto
  • 1 arb. šaukštas Dijon garstyčių
  • 2 česnakai
  • ½ arbt. šaukštai raudonosios paprikos miltelių (nebūtina)
  • ¼ puodelio alyvuogių aliejaus

1 žingsnis

Paimkite didelį salotų dubenį ir suberkite konservuotas baltas, raudonas pupeles ir avinžirnius.

2 žingsnis

Supjaustykite svogūnus, papriką, salierą, saulėje džiovintus pomidorus – viską suberkite į salotų dubenį.

3 žingsnis

Naudodami maišytuvą sumaišykite laimų sultis, kalendrą, klevų sirupą, balzamiko actą, garstyčias, česnakus, raudonosios paprikos miltelius bei druską. Tada įpilkite alyvuogių aliejaus ir jeigu reikia pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų. Galiausiai patiekite salotas ir ant jų užpilkite pagaminto padažo. Palikite 20 – 30 min., kol padažas įsigers.