Ingredientai:
Salotoms
- 1 puodelis Bonduelle raudonų pupelių
- 1 puodelis Bonduelle baltų pupelių
- 1 puodelis Bonduelle avižirnių
- 1 raudonas svogūnas
- 1 paprika
- 2 salierų stiebai
- 3 arbt. šaukštai saulėje džiovintų pomidorų
- 2 arbt. šaukštai supjaustytų laiškų
- 1 laimas
- ½ šaukštelio druskos
- 1 arbt. šaukštelis maltų juodųjų pipirų
Padažui
- 1-2 laimų sultys
- 1 puodelis šviežios kalendros
- 1 ½ arbt. šaukštelio klevų sirupo
- 2 šaukštai Balzamiko acto
- 1 arb. šaukštas Dijon garstyčių
- 2 česnakai
- ½ arbt. šaukštai raudonosios paprikos miltelių (nebūtina)
- ¼ puodelio alyvuogių aliejaus
3 žingsnis
Naudodami maišytuvą sumaišykite laimų sultis, kalendrą, klevų sirupą, balzamiko actą, garstyčias, česnakus, raudonosios paprikos miltelius bei druską. Tada įpilkite alyvuogių aliejaus ir jeigu reikia pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų. Galiausiai patiekite salotas ir ant jų užpilkite pagaminto padažo. Palikite 20 – 30 min., kol padažas įsigers.