Ingredientai:
- 300g Bonduelle šaldytų garuose ruoštų žirnelių
- Saujos mėtos lapų
- 400g varškės sūrio
- 200ml pieno
- 1 v.š. agaro
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus
- Sezamo krekerių arba pasirinktų sausainių (smulkintų)
- 50g lydyto sviesto
- Druska bei pipirai
1 žingsnis
Žirnelius virkite apie 10 minučių pasūdytame vandenyje.
2 žingsnis
Sausainius sumaišykite su lydytu sviestu ir formoje formuokite sausainių dugną.
3 žingsnis
Du šaukštus žaliųjų žirnelių sumaišykite su alyvuogių aliejumi.
4 žingsnis
Likusius žirnelius sumaišykite su varškte, mėtų lapeliais, druska bei pipirais.
5 žingsnis
Puode sumaišykite pieną su agaru. Viską pašildykite, jog milteliai ištirptų. Mišinį sumaišykite su varškės mase.
6 žingsnis
Masę dėkite ant sausainių dugno. Viską palaikykite šaldytuve iki pilno sustingimo. Tiekinat gardinkite likusiais žaliaisiais žirneliais.