Burokėlių salotos su pupelėm – puikus pasirinkimas lengviems pietums ar vakarienei. Šių salotų sudedamosios dalys – švelniai saldūs burokėliai, kreminės tekstūros garuose ruoštos pupelės ir gaivus raudonasis svogūnas – sukuria išskirtinį skonių derinį, kuris tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. Išbandykite mūsų receptą ir praturtinkite savo mitybą gardžiais, maistingais bei sveikatai palankiais ingredientais.

Ingredientai

  Porcijai 2 žmonėms reikės:

●    2 vidutinių virtų burokėlių;
●    1 skardinės konservuotų baltųjų arba raudonųjų pupelių „Bonduelle“;
●    1 nedidelio raudonojo svogūno;
●    1 saujos šviežių petražolių ar kitų mėgstamų prieskoninių žolelių (pvz., krapų ar bazilikų);
●    2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus;
●    1 valg. šaukšto balzaminio acto arba šlakelio citrinų sulčių, suteikiančių gaivumo;
●    druskos ir pipirų pagal skonį.

Pasirūpinus šiais ingredientais, galima pereiti prie gaminimo.

Gaminimo eiga

Šios burokėlių ir pupelių salotos su aliejumi ir balzaminiu actu paruošiamos itin paprastai ir greitai, tad pažadame – ilgai neužtruksite, o rezultatas bus puikus.

1 žingsnis

Virtus burokėlius nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Jei norite dar patogesnio varianto, galite naudoti vakuumuotus virtus burokėlius – taip pagreitinsite gaminimo procesą.

2 žingsnis

Baltąsias arba raudonąsias garuose ruoštas pupeles nuskalaukite po tekančiu šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite. Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną ir petražoles ar kitas mėgstamas prieskonines žoleles.

3 žingsnis

Dideliame dubenyje sumaišykite burokėlius, pupeles, svogūną ir petražoles. Užpilkite alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu (arba citrinų sultimis), pabarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais pagal skonį. Viską švelniai, bet kruopščiai išmaišykite, kad ingredientai gerai susimaišytų, tačiau nesusitrintų.

4 žingsnis

Burokėlių, pupelių salotas palikite pastovėti bent 10 minučių, kad skoniai susijungtų ir išryškėtų. Patiekite kambario temperatūroje arba lengvai atvėsintas.

Štai ir viskas – virtų burokėlių salotos su pupelėmis paruoštos. Mėgaukitės jomis ir atraskite naują mėgstamą patiekalą, kurį galėsite lengvai įtraukti į savo dienos meniu!