1. >Blog'as
  2. >Brokolių užtepėlė su česnaku

Ingredientai:

 

  • 1 pakelio Bonduelle šaldytų brokolių
  • 1 galvutė česnako
  • Alyvuogių aliejaus
  • 2 v.š. kreminio sūrio
  • 50g. migdolų drožlių
  • 1 cintrinos nutarkuota žievelė
  • Muskato riešutas
  • Druska, pipirai
  • Patiekimui ruginė duona

1 žingsnis

Česnako viršunėlę nupjaukite, gausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi, gardinkite druska, pipirais. Viską įviniokite į foliką ir kepkite orkaitėje 25-30 minučių.

2 žingsnis

Brokolius paruoškite pagal instrukcijas, nurodytas ant pakuotės.

3 žingsnis

Išspauskite česnaką iš žievelės ir kartu su brokoliais sudėkite į smulkintuvą. Viską gerai susmulkinkite iki vientisos masės.

4 žingsnis

Į masę sudėkite kreminį sūrį, citrinos žievelę ir įtarkuokite šiek tiek muskato riešuto, tada po truputi pilkite alyvuogių aliejų, kiek reikia kreminei tekstūrai. Įberkite druskos ir pipirų.

5 žingsnis

Migdolus pakepinkite keptuvėje.

6 žingsnis

Ant duonos riekelių tepkite pagamintą užtepelę ir pabarstykite migdolų drožlėmis.