Avinžirniai – vertingas maisto produktas, kupinas naudingų medžiagų: baltymų, skaidulų, vitaminų ir mineralų. Pavyzdžiui, juose gausu folio rūgšties, geležies, cinko ir magnio. Todėl tai puikus pasirinkimas ne tik vegetarams ar veganams, bet ir kiekvienam, norinčiam praturtinti savo mitybą. Be to, avinžirnius lengva derinti įvairiuose patiekaluose. Vienas tokių – soti ir itin skani avinžirnių sriuba. Kaip ją pasigaminti, pasakojame žemiau.
Šiai avinžirnių sriubai Jums reikės:
- 1 skardinės „Bonduelle“ garuose ruoštų „Vapeur“ avinžirnių;
- 150 g pasirinktų šakninių daržovių (pvz., bulvės, morkos, ropės, pastarnokai);
- 2 svogūnų;
- 50 g sviesto arba šlakelio alyvuogių aliejaus;
- 600 ml vandens arba daržovių sultinio;
- 4 skiltelių česnako;
- druskos;
- petražolių lapelių.
- Pasirūpinę šiais ingredientais, galite pereiti prie gaminimo
1 žingsnis
Smulkiai supjaustykite pasirinktas šaknines daržoves bei svogūnus ir pakepinkite juos puode ant išlydyto sviesto arba alyvuogių aliejaus.
2 žingsnis
Suberkite į puodą apie ⅔ skardinės avinžirnių ir gerai išmaišykite. Supilkite vandenį arba daržovių sultinį ir užvirinkite.
3 žingsnis
Tada į puodą suberkite likusius avinžirnius, išspauskite česnaką ir trumpai patroškinkite. Norint tirštumo, į sriubą galima įdėti šiek tiek krakmolo.
4 žingsnis
Štai ir viskas – pilkite paruoštą sriubą į dubenėlius ir papuoškite petražolėmis.
Skanaus!
Esant poreikiui, šią konservuotų avinžirnių sriubą su daržovėmis galite lengvai modifikuoti, pavyzdžiui:
Tikimės, kad ši vegetariška ar net veganiška avinžirnių sriuba pavergs Jūsų skonio receptorius! Išbandykite mūsų receptą ir atraskite mėgstamiausią šio itin maistingo patiekalo versiją. Domina įvairūs patiekalai su avinžirniais? Tuomet kviečiame peržvelgti ir kitus mūsų receptus, kuriuos rasite čia.