1. >Receptai
  2. >Meksikietiška kesadilija su brokoliais ir kukurūzais

Meksikietiška kesadilija su brokoliais ir kukurūzais

Kai norisi greito, bet maistingo patiekalo su lengvu meksikietišku akcentu, meksikietiška kesadilija su brokoliais ir kukurūzais gali būti būtent tai. Traški tortilija apgaubia gardžiai apskrudusius brokolius ir sultingus kukurūzus, o išsilydęs sūris sujungia viską į harmoningą skonio derinį. Tai patiekalas, kuris ne tik praturtina racioną, bet ir puikiai tinka bet kokiai progai – nuo greitų pietų iki jaukios vakarienės su šeima. Su kiekvienu jo kąsniu atsiskleidžia vis naujas skonio sluoksnis, todėl šis paprastas receptas, tikime, greitai taps mėgstamu jūsų virtuvėje.
Lengvas
2 asmenims
30 minučių
Ingredientai
2 žmonėms
2 vnt. tortilijų,

80 g konservuotų kukurūzų „Bonduelle“,

80 g fermentinio sūrio,

40 g čederio sūrio,

100 g šviežio brokolio žiedynų,

50 g sviesto.



Padažui:

100 g majonezo,

30 g „Chipotle“ pastos,

5 g česnako,

30 g žaliųjų citrinų sulčių.
Ingredientai 2 porcijoms
2 vnt. tortilijų,

80 g konservuotų kukurūzų „Bonduelle“,

80 g fermentinio sūrio,

40 g čederio sūrio,

100 g šviežio brokolio žiedynų,

50 g sviesto.



Padažui:

100 g majonezo,

30 g „Chipotle“ pastos,

5 g česnako,

30 g žaliųjų citrinų sulčių.

Receptas pagamintas su

Kukurūzai
  1. Žingsnis 1
    Brokolio žiedynus pasmulkinkite ir lengvai, 2–3 min., pakepkite sausoje keptuvėje, kad jie šiek tiek apskrustų.
  2. Žingsnis 2
    Majonezą sumaišykite su „Chipotle“ pasta, smulkintu česnaku, žaliųjų citrinų sultimis. Šiuo padažu tepkite tortiliją.
  3. Žingsnis 3
    Ant jos dėkite fermentinį ir čederio sūrį, brokolius ir konservuotus kukurūzus. Ant viršaus pabarstykite šiek tiek fermentinio sūrio ir uždenkite kitu tortilijos lapu, šiek tiek paspausdami, kad tortilija „susiklijuotų“ su įdaru.
  4. Žingsnis 4
    Kepkite tortiliją keptuvėje ant sviesto iš abiejų pusių, kol ji gražiai apskrus ir sūris išsilydys.
  5. Žingsnis 5
    Supjaustykite kesadilijas trikampiais, šalia patiekite padažą.
Leisk save nustebinti
Lengvas
Vidutinio sunkumo
Sudėtingas
< 15 Minučių
15 - 45 Minučių
45 m ir +
  • Kukurūzų, ananaso ir jalapeno gaivios salotos

    Ieškote gaivaus ir išraiškingo skonių derinio, kuris nustebintų ir atgaivintų? Tuomet kukurūzų, ananaso ir jalapeno gaivios salotos yra būtent tai, ko jums reikia. Šios salotos pasižymi tobula pusiausvyra tarp saldaus ir aštraus – sultingi, saldūs ananasai persipina su traškiais kukurūzais, o jalapenas suteikia malonaus pikantiškumo. Tai lengvas ir gaivus patiekalas, kuris puikiai tinka kaip garnyras arba kaip pagrindinis patiekalas, kai norisi kažko lengvo, bet kartu ryškaus. Kiekvienas šių salotų kąsnis atskleidžia vis naują skonio sluoksnį, kuris maloniai nustebina. Įsitikinkite tuo patys!

  • Salotos su keptomis cukinijomis, kukurūzais ir fetos sūriu

    Kai norisi lengvo, tačiau kartu išraiškingo patiekalo, salotos su keptomis cukinijomis, kukurūzais ir fetos sūriu yra puikus pasirinkimas. Šis receptas sujungia švelniai apskrudintas cukinijas, kurios suteikia salotoms malonų skonį, su saldžiais, sultingais kukurūzais, o pikantiškas fetos sūris papildo viską subtilia sūrumo nata. Tai gaivios, bet kartu pakankamai sočios salotos, kurios tiks tiek lengviems pietums, tiek šventiniam stalui. Kiekvienas šio patiekalo ingredientas susilieja į harmoningą skonių derinį, kuriame paprastumas persipina su elegancija. Kviečiame išbandyti!

  • Korėjietiškas kukurūzų „Mac and Cheese“

    Jei ieškote patiekalo, kuris sujungtų komfortišką klasiką su naujais, drąsiais skoniais, korėjietiškas kukurūzų „Mac and Cheese“ tikrai vertas jūsų dėmesio. Tai ne tik neįprasta, bet ir intriguojanti įprasto „Mac and Cheese“ versija, įnešanti naujų skonių ir tekstūrų į jūsų lėkštę. Šis patiekalas puikiai tinka tiek jaukiam vakarui namuose, tiek norint nustebinti savo svečius ypatingu deriniu, kuris tikrai paliks įspūdį. Nekantraujate išbandyti? Tuomet pasirūpinkite reikiamais produktais ir pradėkite!