1. >Blog'as
  2. >Žirnelių gvakamolė

Ingredientai:

  • 300g Bonduelle šaldytų žirnelių
  • 1 pomidoro
  • 1 laiškinio svogūno
  • Kelios česnako skiltelės
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 citrinos sulčių
  • Čili prieskonių pagal skonį
  • Druskos ir pipirų

Žingsnis 1 

Išvirkite žirnelius. Jiems išvirus, vandenį nupilkite ir žirnelius supilkite į šaltą vandenį.

Žingsnis 2 

Supjaustykite pomidorą ir laiškinį svogūną.

Žingsnis 3 

Sumaišykite pomidorą, laiškinį svogūną su aliejumi, citrinos sultimis, druska bei pipirais. Jei norite - gali įmaišyti čili prieskonių.

Žingsnis 4 

Atvėsusius žirnelius sutrinkite su česnaku iki vientisos masės.

Žingsnis 5 

Viską sumaišykite. Palaikykite šaldytuve prieš pateikiant.