1. >Blog'as
  2. >Žiedinių kopūstų ryžių pica su saliamiu ir mocarela

Ingredientai:

  • 2 pakeliai “Bonduelle” žiedinių kopūstų ryžiai
  • 1 kiaušinis
  • 1 indelis konservuoti pomidorai
  • 1 mažas svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • Mocarelos sūris
  • 50g parmezano sūrio
  • 50g saliamio
  • Raudonėlio prieskoniai
  • Šviežias bazilikas
  • Druska, pipirai
  • Alyvuogių aliejus

1 žingsnis

Paruoškite žiedinių kopūstų ryžius pagal instrukcijas, nurodytas ant pakuotės. Papildomą drėgmę išspauskite su rankšluosčiu. 

2 žingsnis

Svogūna susmulkinkite, jį pakepinkite. Sudėkite konservuotus pomidorus, gardinkite druska, pipirais, raudonėliu. Pridėkite smulkintą česnaką. Viską virkite iki padažo sutirštėjimo, galite su mediniu šaukštu sutrinti pomidorus. Pabaigoje apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Jei padažas nevientisos masės - galite susmulkinti smulkintuvu. 

3 žingsnis

Žiedinių kopūstų ryžius sumaišykite su kiaušiniu, parmezano sūriu, druska ir pipirais. Viską maišykite iki vientisos masės, jei reikia, pridėkite miltų. 

4 žingsnis

Ant kepimo popieriaus formuokite picos padą. Kepkite 20-25 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių. 

5 žingsnis

Ištraukite iš orkaitės, šaukštu tepkite ant picos pado pagamintą padažą, dėkite saliamį, mocarelos sūrį. Tuomet dar papildomai kepkite orkaitėje 5-10 minučių. 

Patiekdami gardinkite baziliko lapeliais bei alyvuogių aliejumi.