1. >Blog'as
  2. >Veganiškas juodųjų pupelių ir bolivinės balandos mėsainis

Ingredientai:

  • 1 skardinės virtų juodųjų pupelių
  • 150g virtos bolivinės balandos
  • 50g džiuvesėlių
  • 1 raudonojo svogūno
  • 1 česnako galvutės
  • 2 v.š. pomidorų padažo
  • Alyvuogių aliejaus kepimui
  • Druskos, pipirų
  • 4 mėsainio bandelių
  • 4 salotos lapų
  • 2 pomidorų
  • 2 agurkų
  • Pomidorų padažo ir garstyčių

1 žingsnis

Nusausinkite juodąsias pupeles. Nulupkite svogūnus ir česnakus ir juos sumaišykite su pupelėmis. Viską stambiai supjaustykite: turite visada atrasti formuotų pupelių.

2 žingsnis

Pridėkite bolivinę balandą, džiuvesėlių ir pomidorų padažą. Viską sumaišykite ir jei reikia - pridėkite druskos ir pipirų. Suformuokite 4 paplotelius (teniso kamuoliuko dydžio).

3 žingsnis

Paplotelius apkepkite su trupučiu alyvuogių aliejaus iš abiejų pusių.

4 žingsnis

Mėsainių bandeles perpjaukite per pusę ir apkepkite. Supjaustykite pomidorus ir agurkus. Paplotelius sudėkite tarp bandelių, pagardinkite daržovėmis ir prieskoniais.

Skanaus!