Kai orai atvėsta, nėra nieko geriau nei šilta, jaukumu apgaubianti sriuba, kuri ne tik sušildo, bet ir praturtina organizmą vertingomis maistinėmis medžiagomis. Žiedinis kopūstas, arba kalafioras, yra itin maistinga ir naudinga daržovė, turinti daug vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Dėl didelio ląstelienos kiekio jie taip pat padeda palaikyti sveiką virškinimą. Be to, kalafioras turi cholino – svarbios maistinės medžiagos, kuri padeda palaikyti smegenų funkciją, gerina atmintį ir užtikrina tinkamą nervų sistemos veiklą. Trinta žiedinių kopūstų sriuba – patiekalas, kuriame susijungia lengvai prieinami ingredientai su egzotišku kokosų pienu ir imbieru. Atraskite šią šildančią, švelnaus skonio žiedinio kopūsto sriubą, puikiai tinkančią vėsiems rudens ar žiemos vakarams!

Ingredientai:

Šiai sriubai reikės:

- 1 pakelio žiedinių kopūstų „Bonduelle“;
- 4 vnt. vidutinio dydžio bulvių;
- 1 vnt. vidutinio dydžio svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 10 g šviežio imbiero;
- 500 ml daržovių sultinio;
- 250 ml kokosų pieno;
- 1 v. š. kario pastos;
- 1/3 a. š. maltų kmynų;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.

Pasirūpinę šiais ingredientais, galite pereiti prie gaminimo, kuris išties paprastas.

Svogūną, česnaką ir imbierą nulupkite ir susmulkinkite norimo dydžio kubeliais.

Viską sudėkite į įkaitintą puodą ir kepkite 3–4 min., tuomet įdėkite kario pastos, kmynų ir pakepkite dar 1–2 min.

Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais, dėkite į puodą ir užpilkite 1 l vandens. Kai vanduo užvirs, supilkite sultinį ir virkite 10 min. Tuomet sudėkite žiedinius kopūstus ir pavirkite dar 10 min.

Supilkite kokosų pieną, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Nukelkite nuo ugnies ir elektriniu trintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos masės.

Štai ir viskas – belieka skanauti ir mėgautis!

Trinta kalafiorų sriuba: galimos variacijos

Jei norite, šią žiedinių kopūstų sriubą galite lengvai pritaikyti pagal savo skonį, pridėdami papildomų ingredientų ar prieskonių:

Sūrumo ir kreminės tekstūros mėgėjams. Į trintą kalafiorų sriubą galite įdėti šiek tiek tarkuoto parmezano ar kito kietojo sūrio, kad suteiktumėte šiam patiekalui papildomo skonio ir tekstūros. Taip pat galite naudoti riebesnę kokosų grietinėlę, jei norite itin švelnios ir kreminės sriubos.

Aromatingi prieskoniai. Jei norite intensyvesnio skonio, galite pridėti šiek tiek ciberžolės, raudonėlio ar kalendros. Šie prieskoniai ne tik pagyvins sriubos skonį, bet ir suteiks jai dar daugiau sveikatai naudingų savybių.

Baltymų šaltinis. Norėdami papildyti šią sriubą baltymais, galite į ją įdėti garuose virtų avinžirnių arba baltųjų pupelių. Šie ingredientai suteiks sotumo, be to, jie tinka tiek vegetarams, tiek veganams.

Traškūs priedai. Jei mėgstate traškumą, kreminę kalafiorų sriubą galite papuošti keptais duonos skrebučiais, skrudintomis moliūgų sėklomis ar šviežiomis žolelėmis, kad kiekvienas šio patiekalo kąsnis būtų dar ypatingesnis.

Tikime, jog šios variacijos leis atrasti pačią mėgstamiausią žiedinių kopūstų sriubos versiją!