1. >Blog'as
  2. >Šildanti žiedinių kopūstų sriuba

Ingredientai:

  • 1 pokelis žiedinių kopūstų (Bonduelle)
  • 4 vnt vidutinio dydžio bulvių
  • 1 vnt vidutinio dydžio svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 10 g šviežio imbiero
  • 500 ml daržovių sultinio
  • 250 ml kokosų pieno
  • 1 v.š. kario pastos
  • 1/3 a.š. maltų kmynų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druska/malti juodi pipirai

Svogūną, česnaką ir imbierą nulupkite ir susmulkite norimais kubeliais. Į įkaitintą puodą viską sudėkite ir kepkite 3-4 min., tuomet įdėkite kario pastos, kmynų ir dar 1-2 min. pakepkite. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais. Dėkite į puodą bulves, įpilkite 1 L vandens, kai užvirs supilkite sultinį ir virkite 10 min. Tuomet sudėkite žiedinių kopūstų žiedus ir dar pavirkite 10 min. Supilkite kokosų pieną, pagardinkite druska, pipirais pagal skonį. Nukelkite nuo ugnies ir elektriniu trintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos masės.