Ingredientai:
- 800 g lęšių konservuotų (Bonduelle)
- 400 g moliūgo
- 1 česnako skiltelė
- 1 vnt raudono svogūno
- 100 g gražgarsčių
- 3 šakelės čiobrelio
- 2 v.š medaus
- 1/4 a.š. malto imbiero
- 1/4 a.š. maltų kvapiųjų pipirų
- 1/4 a.š. malto cinamono
- druskos
- 100 ml alyvuogių aliejaus
- 50 ml raudonojo vyno acto
- 100 g graikinių riešutų
Gamyba
Moliūgą nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio griežinėliais. Tuomet dubenyje sumaišykite moliūgą su cinamonu, druska, pipirais, imbieru, česnaku ir alyvuogių aliejumi. Įkaitinkite keptuvę ir moliūgo griežinėlius kepkite 3-5 min., ant vidutinės ugnies, kol šie įgaus aukso spalvos. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Atskirame inde pasiruoškite padažą: dėkite kambario temperatūros medų, actą, alyvuogių aliejų, čiobrelį, druską – viską išmaišykite iki vientisos masės. Į dubenį dėkite gražgarstes, konservuotus lęšius, keptus moliūgus, svogūnus, graikinius riešutus ir padažą.