1. >Blog'as
  2. >Patarimai, kaip valgyti daugiau daržovių

Nors žinome, kad per dieną turėtume suvalgyti bent 5 vaisius ir daržoves, nėra taip paprasta kasdien juos įtraukti į savo maistą. Pasinaudokime vasaros pabaiga ir pamažu be suvaržymų!

Atsineškite pietus į darbą

Daugiau jokių sumuštinių ar kepsnių iš užkandinės už kampo! Geras sprendimas – patiems pasigaminti subalansuotus pietus ir juos atsinešti dėžutėje: žalias ar virtas daržoves, mėsos likučius, kietai virtus kiaušinius, virtus angliavandenius ar ankštines daržoves... Neturite laiko nieko ruošti? Išbandykite „Bonduelle“ daržovių ir kruopų mišinius „Lunch Bowl“.

Sutaupykite laiko naudodami konservuotas ir šaldytas daržoves

Darbo dienų vakarais, primenančiais maratoną, nėra nieko geriau už šaldytas ar konservuotas ir ankštines daržoves, kurias lengva paversti sriubomis, koše, greitomis salotomis, troškiniais, pikantiškais pyragais ar troškinti keptuvėje. Konservuotų produktų lentynoje sveiki ir neįtikėtinai universalūs ankštiniai augalai visada puikiai tiks, nes jie yra paruošti valgyti. Nereikia jų mirkyti ar virti – taip sutaupysite laiko!

Sumaišykite daržoves ir makaronus

Faktas yra toks: visi mėgsta makaronus. Taigi, kaip pridėti daržovių? Galite išbandyti įvairius derinius: šoninė, svogūnai, žirniai ir grietinėlė; brokoliai, ančiuviai ir citrinos žievelė; troškintos cukinijos ir pesto... Tereikia nebijoti eksperimentuoti. Skanaus!