1. >Blog'as
  2. >Patarimai, kaip plauti daržoves

Kaip tinkamai plauti daržoves? Ar geriau jų neplauti?

Geras daržovių nuplovimas lemia pagamintų salotų skonį ir valgančiųjų džiaugsmą. Turbūt nėra nieko nemalonesnio, kaip jausti smėlį dantyse valgant salotas arba vandeningus grybus. Taigi pateikiame keletą patarimų, kurie padės išvengti tokių situacijų.

Lapinės daržovės, salotos arba žalumynai

Juos 2 minutėm pamerkite į šaltą vandenį su trupučiu acto. Jei matote, kad reikalinga, nupilkite vandenį ir vėl pamerkite. Daržoves atsargiai nusausinkite ir leiskite pilnai išdžiūti.

Porai ir pankoliai

Daržoves perpjaukite per pusę, pašalinkite išorinius lapelius ir kruopščiai nuplaukite su visais nešvarumais. Supjaustytas daržoves galima suberti į sietelį ir dar kartą nuplauti vandeniu.

Šakninės daržovės

Mūsų mėgstami burokėliai ar bulvės dažnai laikomi smėlyje arba žemėje, taip išlaikant juos šviežius. Bet kaip tinkamai nuplauti? Daržoves nuvalykite su daržovių šepeteliu prieš jas lupant.

Grybai

Atminkite, kad šios daržovės nemėgsta vandens. Nupjaukite grybo kotelį, o kepurėlę nuvalykite minkštu šepetėliu ar skudurėliu.

Žinokite, jog daržoves geriausia plauti prieš apdorojimą ar valgymą, ne anksčiau, norint išlaikyti visas geriausias maistines savybes.