1. >Blog'as
  2. >Morkų pyragas

Ingredientai:

  • 400g garuose ruoštų morkų
  • 370g speltos miltų
  • 200g manų kruopų 
  • 3 vidutinio dydžio kiaušinių
  • 120g jogurto
  • 150ml rapsų aliejaus
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių
  • 1,5 a.š. sodos
  • 1,5 a.š. cinamono
  • Vienos citrinos nutarkuotos žievelės
  • Sauja razinų, mirkytų rome
  • Smulkintų graikinių riešutų
  • Papuošimui:
  • 240 g tepamo sūrio
  • 2 v.š. laimo sulčių
  • Lašelis vanilės ekstrakto

1 žingsnis

Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus - miltus, kepimo miltelius, cinamoną. Kita dubenyje išplakite cukrų su aliejumi, plakdami po vieną pridėkite kiaušinius, suberkite citrinos žievelę. Sodą galite sumaišyti su grietine ir įmaišyti į ruošiamą mišinį arba sodos miltelius įmaišykite į sausų ingredientų mišinį.

2 žingsnis

Sausus ingredientus persijokite į išplaktą masę ir sumaišykite. Morkas sutrinkite šakute ir pridėkite į ruošiamą masę. Taip pat, sudėkite razinas ir graikinius riešutus.

3 žingsnis

Masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 40-60 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 175°C temperatūros.

4 žingsnis

Tepamą sūrį išplakite su laimo sultimis, lašeliu vanilės ekstrakto ir galite pridėti kelis šaukštus medaus. Atvėsusį pyragą aptepkite paruoštu glaistu.