Jums prireiks:

  • 125 g tarkuotų morkų
  • 125 g „Bonduelle“ šaldytų žirnelių
  • 2 didelių kiaušinių
  • 2 puodelių natūralaus jogurto (t.y. 125 g)
  • 3 valg. šaukštų pieno
  • 2 stiklinių miltų (t.y. 210 g)
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • Smulkios druskos ir šviežiai maltų pipirų
  • Sviesto arba alyvuogių aliejaus (kepimui)

1 žingsnis

Įmuškite kiaušinius į dubenį, išplakite juos su jogurtu, įberkite miltus. Viską išmaišykite iki vientisos masės.

2 žingsnis

Supilkite pieną, suberkite mieles, druską ir pipirus. Viską išmaišykite – neturi likti miltų gumuliukų.

3 žingsnis

Galiausiai į blynų tešlą suberkite tarkuotas morkas ir žirnelius.

4 žingsnis

Ant vidutinės ugnies įkaitinkite nedidelę keptuvę su šlakeliu sviesto arba šlakeliu aliejaus.

5 žingsnis

Semkite su samčiu morkų blynų mišinį ir pilkite į keptuvę.

6 žingsnis

Palaukite, kol blynų paviršiuje susidarys maži burbuliukai ir tik tada juos apverskite su mentele. Reguliariai nuvalykite keptuvę tarp kepimų, kad aliejus ar sviestas nepridegtų.

7 žingsnis

Patiekite šiuos morkų ir žirnių blynus su varške, tzatziki, gvakamole ar kitu mėgstamu padažu.