1. >Blog'as
  2. >Marokietiškas avinžirnių troškinys

Ingredientai:

  • 400 g moliūgai ir daržovės sriubai (Bonduelle)
  • 2 česnako skiltelės
  • 2-3 vnt saldžių bulvių
  • 800 g garuose virtų avinžirnių (Bonduelle vapeur)
  • 1 vnt poro
  • 2 g malto imbiero
  • 2 g maltos paprikos
  • 2-3 vnt šviežio čiobrelio
  • 50 g šviežių špinatų
  • 250 ml kokosų pieno
  • Malto kumino
  • 2-3 vnt lauro lapų
  • 2 v.š. kepintų sezamų aliejaus
  • 60 ml laimo sulčių
  • Druska, malti juodi pipirai
  • Alyvuogių aliejus

Gamyba

Saldžias bulves nuskuskite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Porą supjaustykite griežinėliais. Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite porus ir smulkiai pjaustytą česnaką. Kepkite 2-3 min., tuomet suberkite visus prieskonius – lauro lapus, kuminą, imbierą, čiobrelius, raudonosios paprikos miltelius, druską ir pipirus. Kepkite dar 1-2 min. Sudėkite saldžias bulves, moliūgus ir viską kartu pakepkite 5-7 min. Įpilkite apie 500 ml vandens. Uždenkite ir virkite, kol jie suminkštės. Tuomet sudėkite avinžirnius, špinatus, supilkite kokosų pieną ir viską patroškinkite dar 3-4 min.

Pagal skonį užpilkite sezamų aliejaus, ir laimo sulčių.