1. >Blog'as
  2. >Lęšių salotos su mocarela

Lęšiai – maisto produktas, pasižymintis daugybe sveikatai naudingų savybių. Lęšiuose gausu baltymų ir būtinųjų aminorūgščių. Be to, jie yra puikus maistinių skaidulų šaltinis, kurios palengvina virškinimą ir padeda palaikyti sveiką žarnyną. Lęšiuose taip pat gausu gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų, įskaitant geležį ir folio rūgštį. Geriausia tai, kad įtraukti šias ankštines daržoves į savo mitybą išties paprasta, ypač renkantis „Bonduelle“ garuose ruoštus lęšius. Svarstote, ką pagaminti iš lęšių? Mūsų idėja Jums – sočios, maistingos ir itin skanios lęšių salotos su burokėliais ir ožkų pieno sūriu, kurias paruošite labai greitai. Taigi, nieko nelaukite ir atraskite šį nuostabų skonių bei tekstūrų derinį.

Ingredientai:

Šioms lęšių salotoms pagaminti reikės:

●    1 stiklinės virtų burokėlių, pjaustytų kubeliais;
●    ½ skardinės „Bonduelle“ garuose ruoštų „Vapeur“ lęšių;
●    100 g sutrupinto ožkų pieno sūrio;
●    šviežių salotų lapų (pvz., rukolos arba špinatų) pagal skonį;
●    kelių šviežių mėtų lapelių (nebūtina);
●    50 g graikinių riešutų arba norimų sėklų;
●    2 šaukštai balzaminio acto;
●    4 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
●    druskos, pipirų.

Pasirūpinę šiais ingredientais, galite pereiti prie gaminimo.

Gaminimo eiga

1 žingsnis

Dideliame dubenyje sumaišykite jau paruoštus lęšius (prieš tai juos nusausinę), burokėlių kubelius ir salotų lapus. Jei norite ir turite, įdėkite šviežių mėtų lapelių.

2 žingsnis

Gautą mišinį apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu, pagardinkite druska ir pipirais. Viską švelniai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

3 žingsnis

Ant salotų užberkite sutrupintą ožkų pieno sūrį. 

4 žingsnis

Suteikite salotoms papildomos tekstūros, apibarstydami jas graikiniais riešutais arba mėgstamomis sėklomis, pavyzdžiui, saulėgrąžų arba moliūgų.

5 žingsnis

Šios ožkų pieno sūrio ir burokėlių salotos su lęšiais skaniausios kol šviežios, tad patiekite jas iš karto. 

Skanaus!

Gardžios lęšių salotos: papildomi patarimai

Keletas papildomų patarimų, kuriais galite pasinaudoti ruošdami ir patiekdami šias salotas:

●    Jei norite intensyvesnio skonio, galite naudoti keptus, o ne virtus burokėlius.
●    Norėdami sukurti gražią kompoziciją, šias salotas galite patiekti didelėje lėkštėje. 

Smagiausia tai, kad šios burokėlių, lęšių ir ožkos sūrio salotos yra lengvai modifikuojamos, tad galite eksperimentuoti su ingredientais pagal savo skonį. Pavyzdžiui, galite pridėti avokado dėl papildomos kremiškumo arba šviežių uogų dėl saldumo ir spalvos.

Kam tinkamos šios salotos su lęšiais?

Šios lęšių salotos tinkamos visiems, ypač:

●    Vegetarams ir veganams. Nors šiame patiekale yra ožkų pieno sūrio, jį galima lengvai pakeisti augalinės kilmės alternatyva, pavyzdžiui, tofu.

●    Siekiantiems maitintis sveikai. Šios ožkų pieno sūrio ir burokėlių salotos su lęšiais yra maistingos, turtingos baltymais, skaidulinėmis medžiagomis ir vitaminais. Todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kas stengiasi maitintis subalansuotai.

●    Gurmanams. Šiose salotose atsiskleidžia ypatingas skonių ir tekstūrų derinys, kuris gali ypač patikti mėgstantiems išbandyti naujus, įdomius receptus.

●    Užimtiems žmonėms. Tai greitai ir lengvai pagaminamas patiekalas, ypač naudojant jau paruoštus produktus, (pvz., konservuotus lęšius ir iš anksto virtus burokėlius).

Galiausiai, šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui, pavyzdžiui, tai gali būti tobulos salotos Velykoms. Tad jei ieškote idėjų, kaip paįvairinti savo mitybą arba nustebinti svečius ypatinga proga, nesugaištant daugybės laiko, – šis receptas neabejotinai vertas Jūsų dėmesio!