1. >Blog'as
  2. >Kepame ant grotelių: 5 idėjos, kaip panaudoti pupeles padažuose

Orams vis labiau šylant, atsiranda daugiau progų gaminti ant grotelių. O tai puikus būdas ne tik paruošti skanius patiekalus, bet ir smagiai praleisti laiką su šeima bei draugais. Dar tik ruošiatės atidaryti grilio sezoną ir iš anksto ieškote idėjų, ką galėtumėte pagaminti? O gal jį jau pradėjote, tačiau supratote, kad norite išbandyti kažką naujo? Tuomet kviečiame išbandyti ingredientą, su kuriuo savo grilio patiekalams suteiksite išskirtinį skonį. Tai – Bonduelle pupelės padažuose: pomidorų, kario, barbekiu ir aitriųjų paprikų. Štai penkios idėjos, kaip jas panaudoti grilio patiekaluose.

Tortilija su daržovėmis ir vištiena

Įdarytos tortilijos – vienas lengviausiai ir greičiausiai pagaminamų patiekalų. O smagiausia tai, kad yra daugybė būdų, kaip jas paruošti. Šiam patiekalui puikiai tiks bet kurios rūšies Bonduelle pupelės padaže. Tad rinkitės pagal skonį: baltąsias pupeles pomidorų ar kario padaže arba raudonąsias pupeles barbekiu ar Čili padaže.  

Gaminimo eiga labai paprasta: tiesiog iškepkite ant grotelių vištienos krūtinėlę (jei nevalgote mėsos, šio ingrediento galite nenaudoti) ir daržoves, pavyzdžiui, paprikas, svogūnus bei cukinijas. Pašildykite konservuotas pupeles. Supjaustykite iškeptą vištieną ir daržoves, kad būtų patogu susukti į tortilijos lakštą. Tada ant jo sudėkite šiuos ingredientus ir pašildytas pupeles, apibarstykite smulkintu sūriu ir, jei norisi, uždėkite grietinės arba graikiško jogurto. Susukite tortilijos lakštą ir pašildykite ant grotelių, kol šis gražiai apskrus. Štai ir viskas – belieka skanauti!

Mėsainis su pupelių paplotėliu

Mėsainis su ant grotelių keptu pupelių paplotėliu – dar vienas būdas nudžiuginti savo skonio receptorius. Šiam patiekalui taip pat galite naudoti bet kurio skonio Bonduelle pupeles padažuose. Ypač tinkamas pasirinkimas – raudonosios pupelės barbekiu arba Čili padaže. 

Štai gaminimo eiga: į dubenį sudėkite šakute arba plaktuvu sutrintas pupeles padaže, džiūvėsėlius, kubeliais supjaustytus svogūnus, smulkintą česnaką, kiaušinį, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite. Paruoštą mišinį padalykite į lygias dalis ir suformuokite mėsainių paplotėlius.

Įkaitinkite kepsninę iki vidutinio stiprumo ugnies. Kepkite paplotėlius po 4–5 minutes iš kiekvienos pusės arba kol jie taps traškūs. Patiekite paplotėlius ant mėsainių bandelių (prieš tai jas trumpai pakaitinkite ant grotelių) su mėgstamais priedais, tokiais kaip salotos, avokadai, pomidorai ir čederio sūris.

Įdarytos paprikos su pupelėmis

Esant šiltiems orams paprastai norisi valgyti daugiau daržovių. O su griliu jas galima paruošti pačiais įvairiausiais būdais, pavyzdžiui – įdaryti. Tam puikiai tiks įvairiaspalvės paprikos, kurias paruošti itin lengva: tiesiog nupjaukite paprikų viršų, pašalinkite sėklas ir membranas. Dubenyje sumaišykite norimas Bonduelle pupeles padaže (pavyzdžiui, barbekiu), virtus ryžius, kubeliais pjaustytus pomidorus ir kukurūzus. Įdarykite šiuo mišiniu paprikas ir kepkite jas grilyje ant vidutinio stiprumo ugnies 8–10 minučių arba kol suminkštės ir gražiai apskrus. Paruošti šį patiekalą labai paprasta, o jo skonis – išties puikus.

Kesadilijos su pupelių ir kukurūzų įdaru

Sužinojote, kad netikėtai į svečius užsuks draugai? O gal išalkę šeimos nariai prašo kažko skanaus? Tuomet būtinai išbandykite ant grotelių keptas kesadilijas su pupelių ir kukurūzų įdaru. Tai gardus ir greitai paruošiamas patiekalas, kuriuo itin lengva dalintis. 

Gaminimo eiga: sumaišykite Bonduelle raudonąsias pupeles Čili padaže (jei norisi mažiau aštrumo, jas galite keisti kitomis Bonduelle padažinėmis pupomis), kukurūzus, kubeliais pjaustytus pomidorus ir raudonuosius svogūnus, smulkintą česnaką, aitriųjų paprikų miltelius bei kmynus. Šį mišinį užtepkite ant tortilijos, pabarstykite smulkintu sūriu ir ant viršaus uždėkite kitą tortiliją. Kepkite ant grotelių, kol sūris išsilydys, o tortilijos taps traškios. Patiekite su grietine ar kitu mėgstamu padažu.

Halumio sūrio kepsnys su pupelių padaže garnyru

Dievinate kepsnius, tačiau daugelį tradicinių receptų jau esate išbandę? Tuomet siūlome pasigaminti halumio kepsnį su pupelių padaže garnyru. Šiam patiekalui reikės: halumio sūrio, alyvuogių aliejaus, citrinos žievelės ir sulčių, skiltelės smulkinto česnako, smulkintų šviežių prieskoninių žolelių (pavyzdžiui, rozmarino, čiobrelių arba raudonėlio), druskos ir pipirų, Bonduelle raudonųjų pupelių barbekiu padaže arba baltųjų pupelių kario padaže (garnyrui). Pupeles rinkitės pagal skonį.

Gaminimas vyksta taip: įkaitinkite kepsninę iki vidutinio karščio. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos žievelę, citrinos sultis, susmulkintą česnaką, susmulkintas šviežias žoleles, druską ir pipirus. Supjaustykite halumio sūrį storais, į kepsnį panašiais griežinėliais. Sudėkite juos į negilų indą ir užpilkite citrinų bei žolelių marinatu, kad gerai pasidengtų. Leiskite sūriui marinuotis apie 15 minučių. Marinuotus halumio griežinėlius dėkite ant įkaitinto grilio ir kepkite maždaug po 2–3 min. iš kiekvienos pusės, kol susidarys grotelių žymės ir sūris įkais. Prieš patiekdami nuimkite kepsnius nuo grotelių ir leiskite kelias minutes pailsėti. Patiekite juos su pasirinktomis pupelėmis padaže ir (jei norisi) gaiviomis salotomis. 

Galbūt jau nekantraujate išbandyti šiuos receptus? Tuomet linkime būti drąsiems ir nebijoti eksperimentuoti – taip galite atrasti ypatingus skonius, kurie taps neatsiejama kiekvieno grilio sezono dalimi.

Net neabejojame, kad su Bonduelle pupelėmis padažuose tai tikrai pavyks.