1 sauja jaunų morkų
1 sauja šviežių žolelių
250g graikiško jogurto
1 nuluptas ir susmulkintas česnako gabaliukas
3 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. čiobrelio miltelių
½ a.š. paprikos miltelių
½ a.š. ciberžolės, kumino ar kario
4 v.š. smulkinti lazdyno riešutai ar pistacijos
½ citrinos
Druska, pipirai
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Nupjaukite morkų viršunes. Morkas nuplaukite po šaltu vandeniu. Jei odelė yra kieta, nulupkite.
Sudėliokite vienu sluoksniu ant kepimo indo. Apšlakstykite 2 v.š. alyvuogių aliejumi. Gardinkite čiobreliais, česnaku, prieskoniais, sezamu, druska bei pipirais. Morkas gerai sumaišykite, kad gerai pasidengtų visos morkos.
Kepkite 25-30 minučių, vis pamaišydami iki kol pilnai iškeps.
Tuo metu, paruoškite padažą. Indelyje sumaišykite graikišką jogurtą, 1 v.š. alyvuogių aliejų, druską ir pipirus.
Paruoštą padažą ištepkite ant lekštės, kuri bus serviruojama.
Ar iškepusios morkos patikrinkite su šakute: ji turėtų lengvai įsmigti.
Grilintas morkas sudėkite ant jogurto. Gardinkite riešutais.
Gardinkite šviežiomis žolelėmis bei citrinos sultimis.
Daugelis daržovių gali būti grilinamos, kaip morkos: salierai, kalafiorai, saldžiosios bulvės... Originalus ir paprastas būdas skatinti vaikus atrasti daržoves, šias daržoves lengva pagaminti ir galima gardinti karameliniu padažu! Į aliejaus ir prieskonių mišinį įmaišykite šaukštelį medaus ar klevų sirupo.
Norėdami geriau planuoti laiką, galite paruošti daržoves diena prieš, jas sumaišydami su aliejaus prieskonių mišiniu ir laikykite šaldytuve. Daržovės turės intensyvesnį skonį.
Kepdami daržoves galite šalia kepti mėsą ar žuvį, kuri puikiai derės su paruoštomis daržovėmis. Patiekalas lengvai paruošiamas ir labai skanus!
Jogurtą galite pakeisti bet kuriuo kitu skaniu padažu, pavyzdžiui, majonezu.